Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Porotci vybrali nejlepší podniky v Brně a na jižní Moravě

V moravské metropoli vyhlásili nejlepší restaurace, kavárny či vinárny Brna a jižní Moravy. Soutěž pravidelně pořádá brněnské turistické centrum ve spolupráci s jihomoravskou centrálou cestovního ruchu. Oceněné podniky budou součástí návštěvnických průvodců.

Další ročník projektu Gourmet Brno zná své vítěze. Podruhé byla letos vyhlášená i nejlepší zařízení z celé jižní Moravy. V osmi kategoriích spolu soupeřilo šestačtyřicet brněnských a osmatřicet jihomoravských gastronomických podniků. Jako nejúspěšnější porotci vyhodnotili Lokál U Cajpla, Whiskey Bar, který neexistuje, Kafe Friedrich, Kohout na víně, Vicino DiVino, Element Restaurant & Bar, Atelier Bar & Bistro a Bukovský café cukrářství.

„Kvůli pandemii covid-19 jsme loňský ročník pojali hlavně jako podporu místní gastronomie, vznikla série podcastů, orientovali jsme se na online prostředí a podporu aktuálních aktivit jednotlivých podniků. Letos jsme se však vrátili k původnímu konceptu,“ uvedla Jana Janulíková, ředitelka TIC Brno, které je příspěvkovou organizací města.

Nejlepší místa s jídlem a pitím se vybírají vždy ve dvou kolech. Nejdříve nominují brněnští patrioti několik zařízení v kategoriích restaurace, bistra, kavárny, cukrárny, vinárny, pivnice, bary a tzv. „fine dining“ neboli zážitková kuchyně. Následně tříčlenná porota, kterou tvoří odborníci, novináři nebo influenceři určí finalisty.

Gourmet Brno má za cíl podporovat jihomoravskou gastronomickou scénu. Nejlepší brněnské podniky jsou vyhlašované již pátým rokem, v roce 2019 se projekt rozšířil na celou jižní Moravu. Všichni vítězové, ale i ostatní účastníci jsou zaznamenaní v tištěném i webovém průvodci. Lidé si tak místa, ve kterých je čeká gastronomický zážitek, mohou najít kdykoliv po celý rok a navštívit je.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Gourmet Brno, gastronomie, podniky, Brno, jižní Morava, Jihomoravský kraj, TIC Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porotci vybrali nejlepší podniky v Brně a na jižní Moravě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.