Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno pošle peníze školám, jež se v nouzovém stavu staraly o děti lékařů či policistů

Do celkem pěti mateřských a základních škol v Brně, které se v době nouzového stavu staraly o děti rodičů z důležitých profesí, poputuje finanční injekce. Návrhu dali zelenou radní moravské metropole na svém posledním jednání. Nyní se čeká na stanovisko zastupitelů.

Pět brněnských mateřinek a základek při nouzovém stavu od 4. 1. 2021 do 11. 4. 2021) určilo město k tomu, aby se postaraly o děti rodičů, kteří vykonávají důležité profese. Jednalo se například o potomky lékařů, zdravotníků, hasičů či policistů. Radnice se rozhodla školská zařízení ocenit, když jim představitelé moravské metropole schválili poskytnutí finanční náhrady za péči o děti. Celkem město rozdělí mezi školy 303 tisíc korun.

V době sílící epidemie byly na základě vládního rozhodnutí určeny Jihomoravským krajem školy, které se měly starat o děti rodičů z vybraných profesí. V Brně se jednalo o sedm škol a středisek volného času. Z nich bylo pět zřizováno městem Brnem. Konkrétně se jednalo o ZŠ a MŠ Merhautova 37, ZŠ Svážná 9, ZŠ a MŠ Vedlejší 10, MŠ Vážka a MŠ Na Osadě,“ vysvětlil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Ve zmíněných školských zařízeních získaly děti péči a stravu. Rada města proto doporučila zastupitelům, aby školy dostaly fianační kompenzaci za zvýšené výdaje jako například nákup potravin, ochranných pomůcek a dezinfekčních prostředků.

Ohodnoť článek

Foto respilon

Štítky Brno, Školství, Peníze, Magistrát, Dotace, Covid, nouzový stav, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno pošle peníze školám, jež se v nouzovém stavu staraly o děti lékařů či policistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.