Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hodonín chce do příštího roku revitalizovat park u obchodního centra Rozmarýnek

Rada města Hodonína schválila minulý týden revitalizaci místního parku okolo Rozmarýnku. Radní odsouhlasili zadání veřejné zakázky 9. března společnosti City Upgrade, stejná firma prováděla i studii. U obchodního centra by tak brzy mohlo přibýt zase o kousek více přírody, na nový park čekají už několik let

„Předmětem veřejné zakázky je zpracování projektové dokumentace pro územní a stavební řízení a provádění stavby, inženýrská činnost a výkon autorského dozoru. Podkladem pro vypracování projektu je odborná studie, kterou firma vypracovala v roce 2019 a v tomto roce ji zároveň představila veřejnosti.“ uvádí mluvčí Petra Kotásková.

Hodonínští dostanou nový park u obchodního centra Rozmarýnek. Momentálně park není v dobrém stavu, radní si proto odsouhlasili revitalizaci parku, kterou bude provádět firma City Upgrade, s.r.o.. Park dostane nové veřejné osvětlení, chodníky, upravena bude technická infrastruktura nebo terén. Přibudou i nové stromy a další zeleň. Místní se mohou těšit i na herní místo pro děti a mládež, nový mobiliář nebo vodní prvky. 

Nová odpočinková zóna by podle odhadů města měla být realizována v druhé polovině příštího roku, v roce 2022 už by se tak Hodonínští mohli projít po novém parčíku a pohodlně relaxovat mezi zelení. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hodonin.eu

Štítky Hodonín, náměstí, rada, jihomoravský, obchodní centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonín chce do příštího roku revitalizovat park u obchodního centra Rozmarýnek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.