Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Některé brněnské kluby chtějí otevřít až v březnu. Hlavní klubová sezóna se přesouvá na podzim příštího roku

Týden trvající vládní opatření v rámci boje proti koronaviru omezily provoz všech klubů, hospod a restaurací. Na rozdíl od hospod a restauraci, není možné hudební kluby provozovat přes výdejní okénko. Kluby mají v plánu zůstat návštěvníkům do konce roku uzavřeny.

Ještě před čtrnácti dny mohly být podniky otevřeny aspoň do 20. hodiny. Už toto omezení provozní doby se stalo pro drtivou většinu podniku katastrofální. Některé kluby se už tehdy rozhodly zavřít. Pak přišla další rána a podniky museli zavřít úplně všichni.

Jsme jako resuscitovaný pacient, kterého při odchodu z nemocnice srazí tatrovka, zní z brněnských barů

Skočit si večer po práci na drink. To byla ještě před pár týdny běžná věc. Kvůli novým prodlouženým bezpečnostním opatřením vlády o zavírací době restaurací je tato každodenní záležitost dost komplikovaná. Všechny bary a restaurace v Česku mají...

Minimálně do konce roku zůstaneme zavření

Většina hudebních klubů nepočítá s variantou, že by do konce roku otevřely své hudební sály návštěvníkům. „Předběžně počítáme, že bychom mohli otevřít v březnu, jsme si však vědomi, že je tu spoustu neznámých a věci se mohou rychle měnit,“ popsal situaci mluvčí klubu Fléda Martin Brzobohatý.

Někteří uvažují o otevření po skončení opatření. Záleží ale na tom, jak uvolňování opatření bude probíhat. „Jestli zůstane otevírací doba zase do 20. hodiny, tak pro nás nemá smysl vůbec otevírat,“ vysvětlil situaci spolumajitel Music Labu Jakub Drgoň.

Nevíme jestli přežijeme, uzavření na jaře nám vyčerpalo finance. Další uzavření už je devastační, ozývá se z brněnských podniků

Dnešním dnem začaly kvůli koronavirové epidemii platit nová opatření. Musely se zavřít všechny hospody, bary a kluby. Restaurace mohou fungovat jen přes výdejní okénka do osmi hodin večer. Opatření by měla platit do konce nouzového stavu.

Termíny živých koncertů jsou zatím ve hvězdách

Kluby se snaží s umělci domlouvat náhradní termíny, jestli se jich ale dočkáme, nikdo nemůže říct s jistotou. „Obdobně jako na jaře, tak přesouváme, co se dá. S jarem 2021 úplně nepočítáme a koncerty jsou přesunuty většinou na podzim 2021. V plánu máme uspořádat i nějaké online koncerty, ale ty nás při životě neudrží,“ sdělil provozovatel hudebního klubu Melodka Robert Banovský.

Desítky koncertů a dalších akcí jsme přesouvali z jara na podzim a teď už je definitivně rušíme, protože nevíme, kam je znovu přesouvat. Otevřít hodláme až bude možný plnohodnotný ekonomicky udržitelný provoz,“ uvedl provozovatel klubu Metro Music Bar Pavel Řehoř.

Ve velké míře kluby nepočítají ani s online koncerty, protože ani tato forma vystoupení není ekonomicky výhodná. „Online koncerty jsou pro nás nesmysl. Bez prodeje na baru bychom si nemohli dovolit takový koncert uspořádat,“ dodává Drgoň.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Brno, hudební kluby, vládní opatření, podzim, koncert, Fléda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé brněnské kluby chtějí otevřít až v březnu. Hlavní klubová sezóna se přesouvá na podzim příštího roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.