Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počítejte s kolonami a berte si do auta dostatek vody, varují hasiči a zdravotníci řidiče

Tento týden došlo hned ke dvěma vážným nehodám, které zablokovaly provoz na dálnici na několik hodin. Hasiči a zdravotníci připomínají řidičům, aby si vždy do auta brali pitnou vodu, energetické tyčinky a deku. Často se totiž na silnicích dostanou do situace, kdy musí několik hodin čekat v autě a nedostanou se k vodě ani jídlu. Nejhůře nesou podobně těžké chvíle děti.

Na dálnici D1 došlo tento týden hned ke dvěma vážným nehodám. V pondělí zdravotníci i hasiči spěchali na místo nedaleko Holubic a ve středu se v ohrožení života objevil řidič u Bosonoh. V obou případech se provoz zastavil až na několik hodin. Lidé v autech bohužel s podobnou situací nemohli počítat a octli se tak na dlouhou dobu bez jídla a vody. Hlavně malé děti nesly čekání v koloně velmi špatně. 

Hasiči i zdravotníci proto varují řidiče, aby si s sebou do auta vždy brali lahev s vodou a s lékárničkou s sebou vozili i malou krabičku s energetickými tyčinkami, stravu pro děti, deku nebo spacák. Nikdy totiž nemohou vědět, co se může na silnicích stát.

„Výčet uzavřeme ještě pár hračkami na zabavení těch nejmenších pasažérů. A na závěr další důležité upozornění. Do kolony dojíždějte obezřetně a nezapomeňte již při příjezdu vytvářet záchrannou uličku, která umožní rychlý průjezd vozidlům integrovaného záchranného systému.“ doplňuje mluvčí hasičů Jihomoravského kraje Jaroslav Mikoška.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JmK

Štítky kolony, řidiči, voda, potrava, děti, nehoda, hasiči, zdravotnický pracovník, Dálnice D1, Jaroslav Mikoška, Bosonohy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vaclav Mazanek

A přenosnej záchod taky ???

Úterý, 29. září 2020, 15:42Odpovědět

Počítejte s kolonami a berte si do auta dostatek vody, varují hasiči a zdravotníci řidiče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.