Počasí dnes32 °C, zítra34 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Na Úvoze vznikne nová zastávka, město chce cestujícím zjednodušit dopravu z ulice Trýbova

Město plánuje úpravy a rekonstrukce v okolí Úvozu. Hodlá tak zjednodušit dopravu na ulici Trýbova, která je momentálně obsluhována městskou hromadnou dopravou pouze ve směru od Mendlova náměstí. Měla by vzniknout nová zastávka, díky které se cestující dostanou na opačný směr.

Město Brno se chystá na další novinku v dopravě. Zaměřilo se na úsek v okolí ulic Úvoz a Trýbova, která je momentálně obsluhována MHD pouze ve směru od Mendlova náměstí. Město proto připravuje propojení stávajících komunikací tak, aby ji bylo možné zjednosměrnit. Následně by měla vzniknout nová párová zastávka na Úvoze. Díky ní se cestující dostanou i na opačný směr.

Umístění párové zastávky na Úvoze je komplikované s ohledem na rozhledové podmínky při výjezdu z ulice Trýbova. „Východiskem je napojení slepého úseku ulice Trýbova na okolní komunikace ve vnitrobloku. Severní část zjednosměrněného úseku poslouží pouze pro vjezd do lokality. Nová zastávka MHD na ulici Úvoz pak bude umístěna před domem č. 27, který jako jediný vybočuje z uliční čáry hlouběji do bloku,“ nastínil radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Současně s propojením město plánuje zrekonstruovat povrch silnice v délce zhruba 190 metrů. Předpokládaná cena stavby je 5.150.000,- Kč včetně DPH.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno.cz

Štítky úvoz, Brno, zastávka, doprava, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Úvoze vznikne nová zastávka, město chce cestujícím zjednodušit dopravu z ulice Trýbova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.