Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Zdravotníci z domů pro seniory a sociální pracovníci dostanou mimořádnou mzdu za pomoc při koronavirové krizi

Zdravotníci z brněnských domovů pro seniory a pracovníci z Centra sociálních služeb dostanou speciální mimořádnou mzdu za práci ve ztížených podmínkách. Zdravotníci žádají pres dotační program Ministerstva zdravotnictví o 11 milionů korun.

„V červnu jsme využili dotačního řízení na Ministerstvu práce a sociálních věcí a požádali jsme o více než 47 milionů korun pro naše příspěvkové organizace; dohromady s městskými částmi byl požadavek Brna necelých 56 milionů korun. Peníze jsou určeny na mimořádné odměny pro všechny zaměstnance v sociálních službách – až na zdravotníky.Pro ty vznikl speciální program na Ministerstvu zdravotnictví, do něhož se hlásíme nyní,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková. 

Dle jejích slov také oceňuje, že se v rozpočtu našly peníze pro lidi, kteří byli denně nákaze vystaveni. I přes vysoké riziko nakažení koronavirem obětavě vykonávali své povolání. „I když je ekonomická situace napjatá, na vděku k nim by se šetřit nemělo,“ dodala Vaňková.    

Bonus zhruba deset tisíc

Zdravotníci z domů pro seniory a sociální pracovníci si žádají o finanční prostředky na dobu od 13. března do 31. května. Sociální pracovníci, kteří pracovali v prostředí, kde nebyla karanténa nebo nákaza, dostanou bonus zhruba 10 tisíc korun, což dělá asi 59 kč na hodinu. Tam, kde byla vyhlášena karanténa, byla zjištěna nákaza covidem-19, nebo tam, kde pracovníci přistoupili na „dobrovolnou“ karanténu, jde o 235 Kč za hodinu práce. 

„Celkově budou brněnské příspěvkové organizace, to je Centrum sociálních služeb a našich jedenáct domovů pro seniory, žádat o 11 milionů korun. Z toho více než 4 miliony poputují na Věstonickou a rovné 2 miliony na Kociánku, u ostatních menších organizací se částky pohybují ve statisících. Odměny se dotknou zhruba dvou set zaměstnanců,“ uzavřel náměstek pro oblast sociální Robert Kerndl.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj s použitím TZ

Štítky sociální služby, Brno, bonus, město, zdravotnický pracovník, sociální práce, koronavirová krize, Markéta Vaňková, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Robert Kerndl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotníci z domů pro seniory a sociální pracovníci dostanou mimořádnou mzdu za pomoc při koronavirové krizi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.