Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Čerstvý hrášek, jahody ze zahrádky i květiny. Zelný trh jede od tohoto týdne zase v plném provozu.

Zelný trh se opět vrací k běžnému režimu. Tento týden tak zákazníci u prodejců naleznou více než dva stoly, jak přikazovalo omezení, které se tento týden ruší. Požitkáři tady také najdou i potraviny, které jsou určené k okamžité spotřebě.

Brňáci se zájmem o čerstvou zeleninu mohou jásat, od tohoto týdne se Zelný trh navrací k běžnému provozu. To znamená, že prodejci už nebudou muset mít samostatný prodejní stůl určený pouze k předání zboží a převzetí peněz. Doteď navíc platilo pravidlo pouze dva stoly na prodejce, které se tento týden také ruší. To mělo zajistit, aby se u jednotlivých stolů netvořily příliš dlouhé fronty a prodejci mohli zajistit dvoumetrové rozestupy. Navíc je opět možné prodávat produkty k okamžité spotřebě.

Na prodej na Zelném trhu má uzavřenu prodejní smlouvu 30 zemědělců, kteří prodávají vlastní produkci, a 15 obchodníků, kteří prodávají nakoupené ovoce a zeleninu. Aktuálně jsou na trhu k dostání třeba české jahody, třešně, ředkvičky, kedlubny, saláty nebo hrášek.

Během sezony se mohou jednorázově nebo krátkodobě přidat také drobní pěstitelé s přebytky ze zahrádek, například květinami, bylinkami a podobně.

"Zemědělci, prodejci i my z radnice jsme rádi, že už můžeme pravidla rozvolnit tak, aby mohl být Zelný trh opět plný zboží a návštěvníků. A jsme také moc rádi, že zákazníci si na trh našli cestu i v době, kdy platila přísná pravidla, a podpořili tak hlavně naše zemědělce, pro které byla situace opravdu velmi těžká, protože úroda se neptá, zda se právě teď může nebo nemůže prodávat," doplnila Ludmila Oulehlová, radní Brno-střed, do jejíž gesce Zelný trh spadá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Brno.cz

Štítky Brno, Zelný trh, stánky, prodej, Zelný trh (Brno), stůl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čerstvý hrášek, jahody ze zahrádky i květiny. Zelný trh jede od tohoto týdne zase v plném provozu.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.