Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hnutí ANO zrušilo brněnskou buňku, plánuje ji vybudovat znovu

Vedení hnutí ANO dnes na svém zasedání rozhodlo o zrušení brněnské buňky. S návrhem na ukončení a nové vybudování přišel předseda hnutí a premiér Andrej Babiš. Brněnské ANO otřásá korupční kauza zmanipulovaných zakázek na brněnském středu, kvůli které čelí ve vazbě obvinění bývalý místostarosta Jiří Švachula. V uplynulých dnech vystoupil kvůli údajnému propojení buňky s podsvětím i bývalý primátor Brna Petr Vokřál.

Vokřál se minulý týden rozhodl z hnutí vystoupit, přestože měl na podzim vést kandidátku do krajských voleb. Lídrem tak bude současný hejtman Bohumil Šimek. Vokřál při vystoupení z hnutí uvedl, že nechce své jméno spojovat s lidmi, kteří hnutí využívají jen pro vlastní prospěch. Ponechá si ale zatím mandáty zastupitele Brna i Jihomoravského kraje.

Babiš minulý týden uvedl, že problém se měl řešit už dřív. „Musíme udělat radikální řez a distancovat se od toho, co se stalo," uvedl tehdy předseda hnutí. O situaci mluvil minulý týden i s Jiřím Faltýnkem, o kterém média v minulosti psala v souvislosti se Švachulou a možném ovlivňování zakázek.

Setkal jsem se s ním poprvé a ptal jsem se, jak je možné, že chodí takové informace. On to odmítl. Myslím, že pokud ho policie nekontaktovala, tak jsou to pomluvy a vymýšlí se věci, které neexistují," uvedl Babiš. Podle něj se ani nepodařilo zjistit, jakým způsobem přišel Švachula do hnutí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Andrej Babiš / Twitter

Štítky hnutí ano, Brno, zrušení, vokřál, babiš, ANO 2011, Andrej Babiš, Petr Vokřál, Jiří Švachula, Bohumil Šimek, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hnutí ANO zrušilo brněnskou buňku, plánuje ji vybudovat znovu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.