Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nakupování se po stavu nouze vrací do normálu, přísná hygienická opatření však zůstávají

V neděli 17. května skončil v České republice stav nouze. Týdny předtím se život po dvou měsících karanténních opatření začal ve všech složkách společnosti vracet do normálu. To platí i pro nakupování. Od 11. května otevřela obchodní centra, včetně těch brněnských. Platí v nich však stále pečlivá hygienická pravidla.

Informační cedule u vchodu, polepy podlahy upozorňující na nutnost rozestupu, stojany s dezinfekcí. To jsou konkrétní příklady z výčtu opatření, která velká obchodní centra přijala. Mezi nimi je i brněnská Galerie Vaňkovka. 

U vstupu do Vaňkovky dezinfekce a roušky zdarma

„Situaci bereme samozřejmě stále vážně, proto jsme přistoupili k celé řadě hygienických opatření,” říká technický ředitel Vaňkovky Tomáš Kopal.

Mimo výše zmíněných opatření si například zákazníci, kteří zapomenou roušku doma, mohou zdarma u vstupu vzít roušku papírovou.

„Je nepříjemné, když člověk po příchodu či příjezdu do centra zjistí, že nemá roušku, bez které se samozřejmě po galerii nemůže pohybovat. Proto jsme lidem zajistili jednorázové roušky zdarma,” dodal Kopal.


Zelňák opět žije. Na znovuotevřených trzích nakupují lidé od pondělí sazenice a zeleninu

Věhlasné farmářské trhy se v pondělí opět vrátily na Zelňák. Jejich znovuotevření přilákalo na hlavní brněnskou tržnici za dva dny už stovky lidí, kteří si přišli pro sazenice, bylinky nebo zeleninu. Z bezpečnostního hlediska mají mezi sebou...


Pravidelná dezinfekce, žádné posedávání

Pracovníci obchodního centra podle něj všechny vnitřní prostory pravidelně dezinfikují. „Pracovníci ochranky navíc sledují pohyb lidí a pokud někdo nemá roušku, domluví mu, aby si ji nasadil. Stejně tak se starají o to, aby v prostorách centra nevznikaly hloučky lidí,” upřesnil Kopal.

Z hygienických důvodů si také lidé dočasně neužijí posedávání na lavičkách a sedačkách v prostorách centra.

Restaurace nejdříve až 25. května 

Jedním z nejvýraznějších omezení provozu obchodních center je uzavření tzv. foodcourtů, tedy míst vyhrazených pro restaurační zařízení.

Restaurace totiž nemají - narozdíl od gastronomických podniků mimo obchodní centra - ani možnost okénkového výdeje. Podle rozhodnutí vlády se foodcourty otevřou až 25. května.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky obchodní centra, nakupování, Vaňkovka, hygienická opatření, obchodní centrum, rouška, Česko, dezinfekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakupování se po stavu nouze vrací do normálu, přísná hygienická opatření však zůstávají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.