Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Spolehlivé firmy budou mít ve stavebnictví práci i nadále. My stavíme na důvěře, říká majitel stavební firmy FOLZA Marek Zapletal

PR článek

Aktuální pandemie koronaviru dopadá na všechna odvětví ekonomiky. Stavebnictví není výjimkou. O to důležitější je v těchto časech důvěra a spolehlivost, říká majitel brněnské stavební firmy FOLZA Marek Zapletal. Stavebnictví je podle něj džungle. Nespolehlivost, neplnění termínů a dohod, ani účelné navyšování rozpočtu nejsou vzácností. “Vadí mi to a upřímně to chci změnit,” prohlašuje.

Řemeslo v rodině už od nepaměti

Zapletal se v řemesle pohybuje odjakživa. „Řemeslo jsme měli v rodině od nepaměti. Můj otec byl instalatér. V jeho šlépějích šel též starší bratr a když jsem zvažoval, čím se stanu já, rozhodl jsem se, že neporuším rodinnou tradici,” vypráví Zapletal.

Zkušenosti přitom nabíral i v zahraničí, především v Rakousku a Německu, kde si zvykl na vysoké standardy práce a seznámil se s prostředím velkých staveb. Po návratu se pak rozhodl rozjet vlastní stavební firmu. 

„Založení firmy bylo logickým a přirozeným krokem, neboť se na mě obracela celá řada spokojených zákazníků, kteří nechtěli jen instalatérské práce, ale nabídku kompletních stavebních činností. Ze zahraničních zkušeností jsem měl jasnou představu, jak chci, aby se má stavební firma profilovala a jaké služby musí nabízet, aby se jí dařilo a rostla,” prozradil Zapletal.

Obor stavebnictví je džungle. Chceme tenhle přístup změnit

Úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Jejich základem byla poctivost a nadstandardní přístup k zákazníkovi. „Upřímně řečeno, obor stavebnictví je doslova džungle a obecné povědomí široké veřejnosti je takové, že stavaři jsou často nespolehliví, neplní termíny, dohody a hledají hlavně cesty, jak ze zákazníka dostat více peněz. Nelíbí se mi to, vadí mi to. Proto to chci změnit,” říká majitel.

Ve své firmě tak zvolil cestu důvěry. „Naším mottem je, že stavíme na důvěře. To je základ naší činnosti. Zakládáme si na nadstandardním zákaznickém servisu, kdy kolegové reagují na maily či telefony téměř nonstop a od prvního dne komunikujeme s klientem o všem, snažíme se ho upozornit i na rizika, která jeho představy o bydlení občas mají,” upřesňuje Zapletal. 

Od rodinných domů až po monolity

Záběr stavební činnosti firmy je široký. FOLZA je účastníkem velkých developerských zakázek, veřejných zakázek, ale stará se  i o rekonstrukce v domácnostech. „Naše nabídka je komplexní. Realizujeme stavby a rekonstrukce malých rodinných domů, velkých bytových domů i veřejných budov jako jsou například školy či rekonstrukce obecních bytů​. Stavíme i železobetonové a monolitické konstrukce, čímž se odlišujeme od řady stavebních firem,vysvětluje Zapletal.

FOLZA přitom zajišťuje i veškeré instalatérské, topenářské a elektrikářské práce, montáže a dodávky obkladů a dlažeb, terénní a výkopové práce a mnoho dalšího. „V podstatě realizujeme stavby od zelené louky až po předání klíčů," doplňuje.

Pět let záruka a vizualizace zdarma

Dalším z faktorů, kterým FOLZA značně vybočuje z řady, je záruka a realizace stavby vlastními zdroji. „Ve stavebnictví není nijak vzácné, že zakázku vyhraje firma a realizaci pak provádí úplně jiná, tzv. subdodávka. To u nás neexistuje. Stavba je od prvopočátku až do předání klientovi v naší režii,” upřesňuje Zapletal.

Standardem je také záruční doba v délce 60 měsíců u každé stavby či rekonstrukce. A co řada klientů nesmírně oceňuje - cenová nabídka a vizualizace například nové koupelny zdarma.

Roušky a rukavice samozřejmostí, nyní měříme i teplotu

Aktuální situace ohledně pandemie koronaviru bude bezpochyby zásahem do všech odvětví podnikání, stavebnictví nevyjímaje.  „Pandemie se dotkne úplně všech, je jen otázka, jak moc. Předpokládám však, že slušné a spolehlivé firmy budou mít ve stavebnictví i nadále dostatek práce,” prohlásil Zapletal. 

Na novou situaci si musí zvykat i jeho zaměstnanci. „Všichni zaměstnanci mají povinnost dbát zvýšené hygieny. Roušky a rukavice jsou samozřejmostí a požádali jsme kolegy i o pravidelné měření teploty. V případě, že by kdokoliv pociťoval příznaky nemoci musí zůstat doma,” ujišťuje.

Podle Zapletala je nyní v době řádícího koronaviru víc než kdy jindy zapotřebí právě ohleduplnost vůči ostatním. „Přeji si, ať v této těžké době táhneme všichni za jeden provaz, snažíme se být tolerantní a ohleduplní a přečkáme tuto pandemii s co nejmenšími zdravotními a ekonomickými komplikacemi,” uzavřel.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FOLZA

Štítky stavebnictví, stavební firma, folza, marek zapletal, koronavirus, opatření, stavby, důvěra, pandemie covidu-19, Německo, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spolehlivé firmy budou mít ve stavebnictví práci i nadále. My stavíme na důvěře, říká majitel stavební firmy FOLZA Marek Zapletal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.