Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jižní Moravě je aktuálně 47 potvrzených lidí nakažených koronavirem, jde o pátý nejvyšší počet mezi kraji

Jihomoravský kraj hlásí k pátečnímu ránu 47 potvrzených lidí nakažených koronavirem. Počet za posledních 24 hodin vzrostl o šest případů. Jižní Morava má pátý nejvyšší počet nakažených mezi kraji.

Nejvíce potvrzených nakažených lidí je aktuálně v Praze, a to 121. Prahu následuje Středočeský kraj s 89 potvrzenými případy a velký nárůst zaznamenal v posledních dnech i Moravskoslezský kraj s aktuálními 57 případy. 

Olomoucký kraj, který v posledních dnech dokonce přistoupil k celkové karanténě Litovle a několika okolních obcí, hlásí 56 potvrzených případů. 

Věkové rozpětí pacientů je od 20 do 85 let věku

Nakažení na jižní Moravě jsou  z Brněnska, Blanenska, Hodonínska, Znojemska nebo Břeclavska, kde se nakazili dva lékaři z břeclavské nemocnice. Věková kategorie je různá, onemocnění má například člověk s ročníkem narození 1999, ale i pacientka narozená v roce 1935. Část lidí se nakazila v zahraničí jako například v Itálii, Španělsku, Německu nebo USA, někteří se ale nakazili od nemocných v České republice.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ilustrační foto, Vít Hassan

Štítky koronavirus, statistiky, opatření, počet nakažených, jižní morava, Jihomoravský kraj, Praha, Středočeský kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Litovel, Itálie, USA, Španělsko, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě je aktuálně 47 potvrzených lidí nakažených koronavirem, jde o pátý nejvyšší počet mezi kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.