Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Masarykova univerzita kvůli hrozbě koronaviru dočasně přerušuje výuku univerzity třetího věku

Masarykova univerzita kvůli hrozbě koronaviru dočasně přeruší výuku Univerzity třetího věku. Ta je určena pro seniory, kteří jsou zároveň nejvíce ohroženou skupinou z hlediska zdravotních komplikací spojených s případnou nákazou koronaviru. Přerušení studia se týká zhruba tří tisíc studujících. Na začátku týdne přerušila výuku na škole Mendelova univerzita, všichni její studenti mají domácí studium.

Masarykova univerzita oznámila přerušení výuky studentům univerzity třetího věku prostřednictvím sms a emailem. Na  univerzitě byl zároveň vytvořen krizový tým, který se bude scházet pravidelně jednou týdně, a mailová adresa koronavirus@muni.cz, kam se mohou obracet studenti a zaměstnanci, jež potřebují speciální informace ohledně svého postupu ve studiu a výuce v návaznosti na přijatá opatření. 

„Pro účastníky zahraničních pobytů je také dlouhodobě zřízená e-mailová adresa emergency@muni.cz, kam je možné se obracet v případě nejistoty, dotazů či rozhodnutí k návratu ze zahraničí," uvedla tisková mluvčí MUNI Tereza Fojtová.

VUT přerušení zatím neplánuje, Mendelka už poslala studenty domů 

Masarykova univerzita ani Vysoké učení technické se zatím k celouniverzitnímu přerušení výuky nechystají. „V pondělí vydal náš rektor doporučení studentům a vyučujícím. Týká se zejména cestování a styku s lidmi, kteří právě přicestovali ze zasažených oblastí," uvedla pro Drbnu Tereza Kadrnožková z tiskového oddělení VUT.

Masarykova univerzita i VUT vydaly doporučení rektorů ohledně chování a preventivních postupů proti šíření koronaviru. Studentům, kteří přicestují z rizikových oblastí zasažených epidemií koronaviru nebo se dostanou do přímého kontaktu s nakaženými lidmi univerzity doporučují, aby po dobu dvou týdnů omezili vycházení ven a neúčastnili se výuky nebo práce na univerzitě, a to i v případě, že se u nich příznaky onemocnění zatím neprojevují. Jejich vyučující by pak těmto studentům měli povolit samostudium.

Akademiky čeká v případě potvrzení nákazy na jižní Moravě home office

Výuka na Mendelově univerzitě probíhá ode dneška po dobu dvanácti dní probíhat online, vyučující budou posílat zadání studentům e-mailem. Uzavřená bude i studentská menza, knihovna, studovny a počítačové učebny. Studenti by měli případný vstup do kampusu výrazně omezit.

„Rektorka současně z preventivních důvodů až do odvolání zakázala od příštího týdne všechny hromadné akce v areálu školy. Pro zaměstnance platí opatření z minulých dní. Vedení školy jim doporučuje, aby nejezdili do oblastí nákazy novým koronavirem (dle aktuální epidemiologické situace). Současně rektorka zakázala zvaní hostů z oblastí nákazy. V případě první potvrzené nákazy koronavirem v Jihomoravském kraji přejdou akademici univerzity do režimu home office," zní v prohlášení Mendelovy univerzity.

Ohodnoť článek

Foto Aktivní senioři / MUNI

Štítky Masarykova univerzita, koronavirus, oaptření, COVID-19, univerzita, infekční onemocnění, Mendelova univerzita v Brně, pandemie covidu-19, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masarykova univerzita kvůli hrozbě koronaviru dočasně přerušuje výuku univerzity třetího věku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.