Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zelené střechy v Brně mají úspěch. Od února město bude opět přijímat žádosti o příspěvek

Brno letos spouští druhý ročník dotačních programů na tvorbu zelených střech a zachytávání dešťové vody. I letos město vyčlenilo na dotace dvacet milionů korun a žádosti přijímá od prvního února.

Zelené střechy v Brně zabírají plochu téměř dvacet tisíc metrů čtverečních

V loňském roce město vybudovalo dvadvacet zelených střech, které město podpočilo částkou převyšujíci dva a půl milionu korun. Celková plocha zelených střech v Brně činí 18 373 metrů čtverečních. Nejvíce lidí žádalo o dotaci na zelenou střechu pro rodinný dům. Co se týče městských částí, tak nejvíce žádostí město zaznamenalo v Jundrově, Králově Poli, Brně-střed a Maloměřicích a Obřanech. 

„Překvapilo mě, jak velký byl o zelené dotace zájem. Celkem jsme v loňském roce obdrželi 105 kompletních žádostí o příspěvek na zelené střechy. Všem jsme dali příslib v celkové částce 17 953 000 Kč, díky kterému po realizaci střechy obdrží určené peníze,“ říká první náměstek brněnské primátorky Petr Hladík.

Kromě zelených střech město podporuje Brňany také v rámci projektu Nachytej dešťovku

I letos si město na programy vyčlenilo dvacet milionů korun a žádosti přijímá od 1. února do 31. srpna 2020. Kromě zelených střech budou dotace zaměřené také na zachytávání dešťové vody. „Díky programu Nachytej dešťovku jsme podpořili 19 projektů za 307 000 Kč. Rádi bychom tento dotační program dostali do širšího povědomí Brňanů. V posledních letech se potýkáme se suchem a pro zalévání zahrad je ideální právě dešťová voda,“ dodává Hladík.

Veškeré informace jsou dostupné na webu www.ekodotace.brno.cz a žádosti město příjímá od pozítří. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Chytré bydlení

Štítky zelené střechy, zelené dotace, příspěvek, Brno, zelená střecha, dotace, povrchová voda, Petr Hladík, Jundrov, Královo Pole, Brno-střed, Maloměřice, Obřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zelené střechy v Brně mají úspěch. Od února město bude opět přijímat žádosti o příspěvek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.