Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnská zoo v minulém roce opět překonala návštěvnický rekord

V roce 2019, stejně jako předloni, brněnská zoo překonala návštěvnický rekord. Během loňského roku zoo navštívilo 331 298 lidí, což je nejvíce od roku 1997, kdy se začaly vést statistiky.

Loni byl návštěvnicky nejsilnější měsíc srpen

V roce 2018 navštívilo zoo 330 tisíc návštěvníků, ale výrazně se změnily měsíce, kdy návštěvníci dorazili. Zatímco v roce 2018 byl oproti loňskému roku nejsilnější duben, tak v roce 2019 byl nejsilnější měsíc srpen oproti roku předchozímu roku. 

„Vliv na návštěvnost mají především tři faktory. Jsou to nová zvířata, opravené či nové expozice a počasí. To nám hrálo do karet hlavně na jaře 2018, zatímco v létě téhož roku k nám kvůli horku přišlo méně lidí. Loni se situace obrátila a vrátila se do dlouhodobého průměru, kdy bylo opět návštěvnicky nejsilnější léto,“ říká ředitel brněnské zoo Martin Hovorka. 

V centru Brna bude možnost navštívit zoo i virtuálně

Letos se plánuje otevření nové vyhlídky u žiraf, dokončení venkovní expozice pro šimpanze a otevření Virtuální expedice v Radnické ulici v centru Brna. „Na stále větší oblibě brněnské zoo je vidět, že výstavba nových expozic v minulých letech měla smysl a že ji oceňují také návštěvníci,“ doplňuje Hovorka. 

Oblíbenějšími se stávají také akce zoo, obzvláště komentované krmení a setkání i v zimě. Akce pravidelně probíhají během prvního víkendu v každém měsíci. Během dneška a zítřka se zoo věnuje vymírajícím druhům a vyhynulým zvířatům. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZOO Brno

Štítky zoo, rekord, návštěvníci, Zoologická zahrada Brno, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská zoo v minulém roce opět překonala návštěvnický rekord  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.