Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno má dvě zastávky MHD s přístřešky se zelenými střechami

Dvě zastávky MHD v Brně mají nové zelené přístřešky, týká se to zastávek Výstaviště-hlavní vstup a Ústřední hřbitov. Město tím chce lidem zpříjemnit cestování. Jeden moderní přístřešek se zelenou střechou stojí 400.000 korun, řekla ČTK primátorka Markéta Vaňková (ODS). Další dva podobné přístřešky budou na Mendlově náměstí a u zastávky Anthropos. V budoucnu přibudou další místa.

O doplnění přístřešků na zastávky mluvilo vedení Brna už v minulosti. V Brně je asi 1450 zastávek, z toho jsou přístřešky bezmála na 600 z nich. "V létě jsme dali Dopravnímu podniku města Brna pokyn k vytipování prvních lokalit, které jsou vhodné pro doplnění prvků městského mobiliáře," uvedl radní Brna pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS).

Analýza zohledňovala například to, kde přístřešky chybí, ale i blízkost zastávky společensky významnému bodu. První dva přístřešky dostaly zastávky Výstaviště a Ústřední hřbitov. "Jsem ráda, že se první zastávky podařilo vyřešit ještě před koncem roku, jak jsme v létě slíbili. Brňanům přinesou komfort při cestování. Navíc testujeme nové varianty zelených přístřešků, které doposud v Brně nebyly," uvedla Vaňková.

Jejich výhodou je podle města vzhled, ale také pohlcení slunečních paprsků, což je vhodné pro horké letní dny. Přístřešky jsou osázené netřesky a rozchodníky, takže jsou téměř bezúdržbové.

Přístřešky přibudou i na zastávce Anthropos a Mendlovo náměstí. Město má ještě variantu levnějších přístřešků za 200.000 korun. Podle Kratochvíla se podle zkušeností rozhodne, jaké typy budou vhodné pro kterou lokalitu. Postupem času se přístřešky rozšíří do dalších míst.

Autoři | Foto Brno.cz

Štítky ČR, správa, doprava, Brno, přístřešek, Markéta Vaňková, ODS, Ústřední hřbitov, Anthropos, Dopravní podnik města Brna, zelená střecha, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má dvě zastávky MHD s přístřešky se zelenými střechami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.