Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dárek, který má opravdový smysl? Zážitkový program zpestřující život zvířat nebo adopce oblíbeného obyvatele Zoo Brno.

PR článek

V současné době roste obliba netradičních dárků, mnoho lidí tak své blízké obdarovává poukazem na zážitek či nějakým originálním certifikátem. Ideální dárky pro milovníky zvířat nabízí zoologická zahrada v Brně. Můžete obdarovat své blízké adopcí jejich oblíbeného zvířete nebo poukazem na zážitkový program. Zoo Brno tuto možnost nabízí celoročně, největší zájem je však tradičně před Vánoci.

Varan nebo kynkažu na adoptivní rodiče stále čekají

Adoptování je velmi jednoduché, stačí na webu Zoo Brno vyplnit elektronický formulář, který je hotový za pár minut. Každý adoptivní rodič získá od zoologické zahrady certifikát o adopci a další výhody v závislosti na výši finančního příspěvku, minimální darovaná částka je pět set korun. Mezi nejoblíbenější zvířata patří vlk arktický či surikata. Naopak varan komodský nebo kynkažu na svého prvního adoptivního rodiče teprve čeká. Peníze od adoptivních rodičů se využívají například k nákupu krmiva či k výrobě herních prvků do výběhů jednotlivých zvířat. Aby adopční certifikát dorazil pod vánoční stromeček, je nutné přihlášku a platbu uskutečnit do 13. prosince.

Brněnská zoo leží v malebném prostředí na severozápadě jihomoravské metropole. V současné době chová přes 2 200 zvířat 408 druhů. Jako v jediné zoo v Česku tu můžete vidět například klokany žlutonohé, nejbarevnější skalní klokany na světě, kriticky ohrožené želvy dlouhokrčky McCordovy nebo jezevce hnědé. Otevřeno má 365 dní v roce a stojí za to ji navštívit i během zimních měsíců, kdy můžete každý první víkend v měsíci navštívit speciální zimní komentovaná krmení.

Zážitkové programy, které zoo nabízí, neslibují pouze zážitek, ale zároveň zpestřují každodenní život zvířecích obyvatel. Aromatická lázeň pro největšího ještěra světa, herní prvky pro malé obrněnce a hlavolamy pro nejchytřejší a nejzvědavější papoušky.

„U varana komodského se zájemci budou přímo podílet na speciální péči, kterou mu v zoo věnujeme. Pod dohledem chovatele plazů vyrobí aromatickou lázeň, tajemnou pachovou stezku i množství hraček a budou také z bezprostřední blízkosti sledovat krmení,“ prozradila Dominika Zavadilová, která má v zoo zážitkové programy na starosti.

Zvířecí rytíř a inteligentní papoušek

Pokud dáváte přednost savcům, navštivte pásovce štětinaté, zvířecí rytíře, kteří se rodí s pevným brněním pokrývajícím jejich hřbet a hlavu. To z nich dělá nejobrněnější obyvatele zoo! Nebo si troufnete porovnat svůj důvtip s nestory kea, jedněmi z nejinteligentnějších papoušků vůbec?

„U pásovců se pod odborným dohledem chovatele zúčastní periodického kontrolního vážení zvířat nebo navrhnou a zkonstruují speciální herní prvky, které mají pásovci velmi rádi. U nestorů kea se aktéři budou podílet nejen na krmení, ale hlavně otestují jejich um při řešení hlavolamů, které pro ně vytvoří a umístí přímo do voliéry,“ dodala Zavadilová.

Více informací o Zoo Brno, adopcích a zážitkových programech na www.zoobrno.cz

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zoo brno, adopce zvířat, varan, kea, adopce, Zoologická zahrada Brno, Vánoce, Brno, papoušek, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dárek, který má opravdový smysl? Zážitkový program zpestřující život zvířat nebo adopce oblíbeného obyvatele Zoo Brno.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.