Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekČtvrtek, 19. září 2019, 17:00
Poctivý kus hovězího masa z mladého býčka, čerstvé ingredience a porce, po které vám kručet v břiše ještě notnou chvíli nebude. To jsou základní stavební kameny letos otevřené americké restaurace Hadog na ulici Úvoz u Konečného náměstí. Vedle burgerů zde najdete i širokou nabídku hot dogů, steaků, koktejlů, limonád a všeho, co patří k americké kuchyni.
Pokud jste již o Hadogu slyšeli při cestách mimo Brno, nejde o náhodu. Sesterský podnik Hadog najdete i v Českých Budějovicích nebo Praze. Tam dokonce získal v obrovské konkurenci od světového cestovatelského portálu Tripadvisoru certifikát výjimečnosti a byl několikrát zařazen do TOP 5 a 10 nejlepších burgráren v Česku.
„Stavíme na základech úspěchu našich dalších poboček, avšak s jasným akcentem na lokální suroviny,” vysvětluje majitel brněnského Hadogu Marek Doležal. Všechny komponenty burgeru pochází z Brna a okolí.
„Bulky si necháváme péct rodinnou pekárnou z Brna. Každý den máme novou várku, žádné polotovary, které tu leží přes noc v lednici nebo mrazáku,” popisuje Doležal. Taktéž zeleninu dodávají pěstitelé z Brna a okolí. „Prakticky žádná surovina ke zpracování k nám necestuje žádnou velkou dálku,” dodává.
Na základní surovině si pak v Hadogu dávají opravdu zvlášť záležet. „Maso z mladých býčků do 24 měsíců věku bereme od řezníka z Brna. Každý den nám přiveze novou zásilku. Avšak nejedná se o maso mleté, ale v celku,” vysvětluje Doležal.
Hovězinu si pak dále sami zpracovávají. Důvod? „Rozdíl v chuti je markantní. Maso musí držet šťavnatost. Může se vám stát, že dostanete v jistých podnicích maso z lepší části býčka, ale chutná spíše jako osolené piliny. A to právě kvůli ztrátě šťavnatosti. Krk dá sice kuchaři více práce na zpracování, ale zase dokáže udržet burger šťavnatější, což zákazník ocení,” doplňuje se Doležal.
„Nejlepší maso je z hovězího krku, čas od zpracování masa ke koncovému zákazníkovi musí být co nejkratší. Na chuti to pak příjemně poznáte,” dodává.
Pozadu v Hadogu nezůstávají ani s dalšími komponenty, které se (nejen) s hamburgery pojí. Na menu tak najdete třeba domácí malinovou omáčku nebo další jinou klasiku americké kuchyně - cibulové kroužky. „Ty máme díky vlastní receptuře na těstíčko opravdu vychytané. Stejně tak si hrajeme s omáčkami. Ochutnáte u nás například naší domácí malinovou, BBQ, jalapeño, ostrou chilli omáčku s papričkami odrůdy Naga Jolokia nebo meruňkovou hořčici, kterou si nikde jinde v Brně nedáte,” dodává Doležal.
Vedle hamburgerů najdete v nabídce Hadog i jiné stálice zámořské kuchyně - hotdogy. „Od New Yorkeru přes Jalapeno a Philadelphii, až takzvaný Devastating. A ten je vzhledem k velikosti a pálivosti opravdovou výzvou,” vypočítává Doležal a končí u hotdogu, díky němuž se můžete dostat i na místní tabuli slávy. „Je to opravdový macek. A navíc skrývá ještě jedno úskalí - chilli omáčku z odrůdy Trinidad Scorpion s pálivostí více než dva miliony jednotek," dodává Doležal.
Aby byl americký zážitek kompletní, k jídlu má člověk možnost objednat si celou řadu zámořských limonád - od Dr. Peppera až po Arizonu. „Myslíme však i na všechny, kteří si k pořádnému jídlu dají nejraději dobré pivečko. Proto čepujeme Plzeň, hezky do nachlazených půllitrů,” uzavírá Doležal. Na baru je i široká nabídka koktejů nebo milkshaků. Každý měsíc se navíc na čepu objeví výběrové pivo na základě volby sládků.
Na jídlo se můžete do restaurace Hadog dostat s MHD (zastávka Čápkova je pouhých pár metrů) nebo pohodlně autem. Stavit se můžete i přes den, kde na vás čeká obědové menu s nabídkou burgeru či salátu. Vybere si každý. „Nabízíme i bezlepková či vegetariánská jídla. Díky Beyond Meat - luštěninovým náhražkám masa, se u nás nají i vegani. Rádi přivítáme každého, kdo si rád pochutná” uzavírá Doležal.