Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Malý zázrak? Kdepak, jen moderní pojetí dlouho známé metody, říká zakladatel studia Wanderfit Jakub Žák

PR článek

Dvacet minut, jednou týdně. Tolik prý stačí na to, aby se člověk udržel ve skvělé fyzické kondici, vypracoval svaly, zpevnil postavu a případně se zbavil i nějakého toho kilečka navíc. Nemožné? V brněnském studiu Wanderfit vás přesvědčí o opaku. Kouzlo tkví ve třech písmenech: EMS.

85 impulzů za sekundu

Pod nimi se skrývá zkratka pro metodu, kterou sice můžeme označit jako aktuální a velmi moderní, avšak vrcholoví sportovci ji využívají již od 50. let minulého století. Kouzlo EMS tkví ve vysílání krátkých elektrických signálů do svalu. Elektrický impulz přitom způsobí, že se sval stáhne, stejně jako ho dokážeme “zatnout” vlastní vůlí. Avšak s důležitým rozdílem - elektrický impulz může svalu vyslat až 85 povelů ke stažení za jedinou sekundu. Vůlí to přitom za vteřinu zvládneme maximálně jednou.

Jakub Žák, zakladatel studia Wanderfit na ulici Milady Horákové v Brně vás přivítá výbornou kávou

„Díky řízeným impulzům EMS jsme schopni procvičit svaly v celém těle mnohonásobně rychleji, efektivněji a intenzivněji. Navíc se posilují pro tělo nejdůležitější svaly, a to vnitřní neboli CORE svalstvo,” prozradil zakladatel brněnského studia Wanderfit Jakub Žák. „Přitom jde o metodu, která je postavená na stejném principu jako klasické cvičení v posilovně. Jen s výrazným rozdílem - 20 minut EMS ušetří hodiny dřiny ve fitku," dodal.

Podle něj je metoda EMS dalším vývojovým krokem klasického cvičení. „Je spousta lidí, kteří cvičení v posilovnách milují a je to jejich koníček. Avšak pro spoustu lidí je návštěva fitka utrpením, které podstupují jen kvůli tomu, že chtějí zlepšit svou fyzickou kondici a shodit kila, žádnou radost jim to nepřináší. Tito lidé si EMS zamilují od první vteřiny,” vysvětluje Jakub.

Sedět na gauči a přitom “hubnout” jako v teleshoppingu? Kdepak

Při zmínce o snadném zhubnutí a zpevnění těla se spoustě lidem automaticky vybaví reklamy z teleshoppingu na různé pásy, které člověku vymodelují dokonalý “pekáč” buchet, zatímco leží na gauči a dívá se na televizi. „Taková zařízení jsou samozřejmě nesmyslná a nefunkční,” prohlašuje Žák.

Na nedůvěru veřejnosti je přesto zvyklý. „Je to přirozené, protože EMS zní až moc dokonale. Nedůvěra je naštěstí jen počáteční. Poté, co si lidé u nás EMS vyzkouší, nijak už je přesvědčovat nemusíte. Ten efekt na svém těle jednoduše cítíte,” vysvětlil Žák.

S tím souhlasí i Jana se Šárkou, členky týmu Brněnské Drbny, které si cvičení vyzkoušely na vlastní kůži. „Dvacet minut, ale druhý den jsem se cítila jako po dvou hodinách v posilovně. Tělo dostalo fakt zabrat,” zhodnotila po cvičení Jana, která se už řadu let věnuje crossfitu a na intenzivní zátěž těla je zvyklá.

Osobní kouč pomáhá a hecuje

A jak samotné cvičení probíhá? Jednou z mnoha výhod EMS je, že k němu člověk nepotřebuje vůbec nic. Do vlastního vybavení tak nemusí investovat ani korunu. Stačí jen přijít. „U nás dostanou zákazníci vše, nemusí si nosit žádné vlastní vybavení, ani cvičební úbor. Proto naše služby často využívají manažeři a obecně lidé, kteří nemají při svém každodenním životě pořádně čas cvičit," vysvětlil Jakub.

Ještě před začátkem se cvičící oblékne do speciálního obleku, který vysílá do těla elektrické impulzy. Každý cvičící má přitom po celou dobu k dispozici osobního trenéra, který vysvětluje princip tréninku, předvádí jednotlivé cviky, nastavuje intenzitu elektrostimulačních signálů, zaznamenává hodnoty potřebné k dalšímu tréninku a v neposlední řadě také motivuje k co nejvyššímu výkonu. „Na trenérech jsem ocenila, jak nás hecovali. Byli skvělí. Jinak bych si tak naložit nenechala,” smála se po cvičení Šárka.

Cvičení EMS si zkusily i Jana se Šárkou

Studio Wanderfit najdete na ulici Milady Horákové 25. Více informací a možnost rezervace termínu najdete na webových stránkách studia.

Po vážném zranění mílovými kroky za uzdravením

Cvičení EMS přitom zdaleka není jen pro ty, kteří chtějí před létem vytvarovat postavu. „EMS je vhodné i pro lidi, kteří se zotavují po zranění nebo jsou jinak pohybově indisponováni,” vysvětluje Jakub. Cvičení totiž velmi rychle posiluje svaly, které vinou zranění ochably. Rehabilitace tak může být daleko rychlejší a účinnější.

Jedním z případů velmi úspěšné rehabilitace je i případ pana Ladislava. Těžká autonehoda mu způsobila zranění na úrovni třetího stupně invalidity. „K nám chodí už několik týdnů, maká na sobě a dělá ohromné pokroky. Nebude trvat dlouho a pan Ladislav k nám dojede na kole. To bude naší nějvětší odměnou,” prohlásil Jakub. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Technologie EMS je neuvěřitelná v tom, že dokážeme pomoci opravdu širokému spektru lidí. Ať už potřebujete dostat dolů nějaké to kilečko do plavek nebo třeba jen odstranit bolsti zad tak věřte, že touto metodou pomáháme i lidem jako je náš stále usměvavý zákazník pan Ladislav, který je po těžké autonehodě v třetím stupni invalidity a i přesto náš trénink zvládá maká na sobě a za chvíli se ještě i na tom kole projede ❤️ děkujeme za projevenou důvěru a budeme dělat maximum pro vaši spokojenost jako se o to snažíme doposud???????? #ems#wanderfit#emstraining#fitbody#fit#healthy#lifestyle#training#help#work#smile

Příspěvek sdílený Wanderfit (@_wanderfit_),

Ideální lék na problémy se zády při sedavé práci

Častými zákazníky studia Wanderfit jsou také lidé, kteří trpí bolestmi zad. „Sedavou práci vykonává v dnešní době čím dál více lidí. Ruku v ruce s tím však přicházejí problémy se zády, které se běžně léčí dost obtížně," vysvětluje Jakub. Metoda EMS dokáže posílit kosterní svaly, obecně pak zasahuje svalstvo, které by jinak člověk ve fitku posílil jen velmi těžko. „EMS na záda neuvěřitelně pomáhá, už po prvním měsíci jsou vidět velmi pozitivní výsledky, během pár týdnů dokážeme odstranit dlouholeté příčiny bolestí," dodává.

Nejlepší vizitkou je dobrý pocit

Studio Wanderfit sídlící na ulici Milady Horákové založil Jakub na konci roku 2018 a za pouhý půlrok získalo studio širokou základnu klientů. „Z tak pozitivního přijetí, jakého se nám za poslední měsíce dostalo, jsme nadšeni. Nejlepším signálem pro nás je, že klienti si EMS rychle oblíbili a cvičení u nás se stalo běžnou součástí jejich životů. Naší nejlepší vizitkou je, že se cítí dobře” uzavřel Jakub.

K prvnímu cvičení druhé zdarma

Zaujala vás metoda cvičení EMS? Zkuste si jí na vlastní kůži! Ve spolupráci se studiem Wanderfit jsme připravili speciální akci 1+1 - pokud při objednání řeknete heslo: DRBNA 19, dostanete k první lekci druhou zdarma! Veškeré další informace a možnost rezervace najdete na webových stránkách studia.

Foto Wanderfit

Štítky wanderfit, cvičení, ems, studio, Brno, hubnutí, rehabilitace, Ems AG, studium, Milada Horáková, úraz, trénink, posilovna, Instagram, fyzická kondice

Malý zázrak? Kdepak, jen moderní pojetí dlouho známé metody, říká zakladatel studia Wanderfit Jakub Žák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.