Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: V Novém Lískovci se otevře veřejné grilovací místo. Bude stát vedle BMX dráhy

Na nové veřejné grilovací místo s posezením se mohou těšit obyvatelé Nového Lískovce. Otevřen pro veřejnost bude od 30. dubna. Nový gril a posezení nechalo město za více než milion korun vybudovat v Areálu Pod plachtami, kde je i dráha pro BMX. Veřejné grilovací místo vzešlo jako jeden z vítězů Participativního rozpočtu Brna.

Na místě grilu dříve stálo veřejné ohniště. To však bylo ve špatnému stavu, proto navrhl místní občan Jaroslav Kovařík vybudování veřejného grilovacího místa a přihlásil projekt do participativního rozpočtu Dáma na vás. „Navrhl jsem úpravu, která spojila veřejná sportoviště, dráhu BMX a nabídla další možnosti pro využití volného času pro veřejnost, bez rozdílu věku,“ prohlásil  Kovařík.

Projekt zahrnoval úpravu poměrně velkého veřejného prostoru, zeleně, posezení a samozřejmě místa pro grilování. „Projekt navrhli sportovci z oddílu BMX, kteří místo kolem BMX dráhy dlouhodobě udržují a zvelebují.  Již nyní je vidět, že občané takové místo budou hojně využívat a další zanedbaný kout tak získá smysluplné využití,“ vysvětlila starostka MČ Brno – Nový Lískovec Jana Drápalová.

Projekt „Grilovací místo v Novém Lískovci“ se umístil ve finálovém hlasování prvního ročníku Dáme na vás na šestém místě s počtem 1 150 hlasů. Celkem město za projekt zaplatilo 1 368 289 Kč. Celkově jde o osmý dokončený projekt participativního rozpočtu Dáme na vás.

Aktuální postup v realizaci vítězných projektů z prvního a druhého ročníku Dáme na váslze sledovat na webových stránkách. Své nápady mohou obyvatelé Brna do  dalšího kola participativního rozpočtu do 15. května. Hlasovat pro aktuálně soutěžící projektům návrhy lze do 31. května. 

Foto ilustrační foto, MMB

Štítky veřejná grilovací místa, Nový Lískovec, bmx dráha, participativní rozpočet, projekt, rozpočet, Brno, Jana Drápalová

FOTO: V Novém Lískovci se otevře veřejné grilovací místo. Bude stát vedle BMX dráhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.