Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mladý hasič založil na Brněnsku několik požárů. Chtěl kolegům a přítelkyní ukázat, jak umí hasit

Vyšetřovatelé objasnili dva lesní požáry z dubna a tři požáry stohů na polích na Oslavansku z července letošního roku. Stojí za nimi jedenadvacetiletý mladík, který se krátce před tím přidal k dobrovolným hasičům. Před novými kolegy a přítelkyní se prý chtěl ukázat jako aktivní a vždy připravený hasič.  Při požárech vznikla škoda za více než osm set tisíc korun.

Mladík už několik dní po tom, co se stal dobrovolných hasičem, zapálil les poblíž Oslavan. O den později hořelo v lese na jiném blízkém místě. O tři měsíce později během sedmi dnů lehlo popelem ve stejné oblasti pět stohů slámy.

„Během vyšetřování padlo podezření také na nováčka mezi tamními hasiči," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Mladík byl totiž vždy připraven zasáhnout mezi prvními a při hašení byl velmi aktivní.

„Později se při vyšetřování k založení požárů přiznal," dodal Malášek. Mladý muž se hájil tím, že se chtěl před novými kolegy předvést jako akční hasič. Své prý sehrál také rozvíjející se vztah s přítelkyní, kterou chtěl ohromit.

Jako by toho nebylo málo, mladý hasič pak ještě stihl okrást své kolegy. Ze šatny v požární stanici ukradl dvě motorkářské kombinézy, motopřilbu a další potřeby pro motorkáře. „Tyto prodal v jednom z brněnských bazarů. Nyní je mladý muž stíhaný pro krádež a poškození cizí věci," uzavřel Malášek.

Foto HZS JMK

Štítky Oslavany, požár, žhář, úmysl, hasič, Brněnsko

Mladý hasič založil na Brněnsku několik požárů. Chtěl kolegům a přítelkyní ukázat, jak umí hasit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.