Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Škoda na Autosalonu Brno představí novou Octavii

Mladoboleslavská automobilka Škoda na brněnském Autosalonu představí v české premiéře nové modely Octavia a Octavia Combi. Novinky chystají do Brna i další značky. Škoda bude mít největší expozici. Autosalon začíná na brněnském výstavišti příští čtvrtek.

„Nová Octavia Combi je důležitou součástí naší modelové ofenzívy - nejen v České republice, ale také ve světě,“ uvedl ředitel Škoda Auto Česká republika Petr Pečenka.

V prvních dvou měsících letošního roku Škoda dodala zákazníkům ve světě více než 136 tisíc vozů, což ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku znamená pokles o 7,4 procenta. Podle firmy je hlavním důvodem poklesu prodejů náběh výroby nové generace modelu Škoda Octavia.

Novinky na brněnském Autosalonu představí i Ford. Půjde o modely Fiesta ST, B-MAX, Kuga, Transit a Tourneo Custom.

Součástí doprovodného programu letošního Autosalonu bude výstava závodních vozů. Okruhové závody by měly reprezentovat například BMW M3 GTR Brňana Dana Suchého či zcela nové BMW třídy GT4 brněnské stáje Roberta Šenkýře, které nyní tým testuje ve Španělsku.

Autosalon, který má v Česku více než stoletou tradici, se v posledních letech potýkal s nezájmem jednotlivých značek. V mnoha případech importéry nahrazovali jejich místní prodejci, některé automobilky v Brně chyběly úplně.

Akce má ale tradičně vysokou návštěvnost, obvykle přijde kolem 100 tisíc lidí.

Zdroj: ČTK
Foto: www.skoda-auto.cz

Štítky automoto, Autosalon, Brno, Škoda Auto, ŠKODA AUTO a.s., Škoda Octavia, Česko, Brněnské výstaviště, Ford Motor Company, BMW, Robert Šenkýř, Španělsko, BMW M3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda na Autosalonu Brno představí novou Octavii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.