Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Festival Back to School rozproudil brněnské publikum

Brno se minulý čtvrtek stalo jednou ze zastávek festivalu Back to School, který se koná v šesti univerzitních městech České republiky. A Brněnská Drbna byla v Komárově samozřejmě u toho!

Akce začínala ve tři hodiny odpoledne. Návštěvníci si během festivalu mohli vychutnávat koncert známých skupin Mandrage, Eddie Stoilow, Vypsaná fixa, Cocotte minute a Tleskač. Dále se v místě konání festivalu nacházely stánky s občerstvením, umělecký i chemický doprovodný program nebo rychlostudium t-music Academy. Díky hlavnímu partnerovi této akce navíc nemuseli účastníci platit vstupné.

Festival byl takové symbolické zakončení léta. Skupina Eddie Stoilow navodila krásnou atmosféru a dav lidí se začínal pomalu ale jistě schylovat k pódiu. Když vystoupení skončilo, všichni měli šanci prodrat se pro podpis. Kvůli vysoké účasti ovšem bylo naprosto jisté, že když byste jednou z davu vyšli, už se na své místo nevrátíte a zbytek programu budete sledovat z posledních řad.

Skupina Tleskač předvedla originální vystoupení s naprostým odhodláním získat si přítomné publikum. Bohužel se v obecenstvu objevili i tací, kteří se chtěli prorvat do prvních řad i trochu drsnějším způsobem. Kdo si nedal pozor, mohl skončit pěkných pár řad od pódia.

Napětí se zvyšovalo, další na seznamu byli totiž velmi populární Mandrage. Ti nejspíš chtěli své příznivce ještě více rozpálit. Před vystoupením natáhli přes pódium bílou plachtu. Některé účastníky to dovádělo k šílenství! Brněnská Drbna však vidí všude, i přes plachtu. Skupina si tam aranžovala scénu, dovezla si rekvizity a ladila svoje nástroje.

Jejich koncert byl úžasný a dostal publikum do toho správného varu! Nebojím se tvrdit, že se stali zlatým hřebem večera. Následovala skupina Vypsaná fixa. Ta celý festival zakončila a lidé se začali rozcházet zpátky domů.

Na akci vyšlo nádherné počasí, publikum nepřepadl déšť, technika skvěle fungovala a mezi vystoupeními nebyly velké pauzy. Back to School byl tedy opravdu povedený a podle mého názoru i skvělým způsobem, jak se rozloučit s létem!

Pokud jste brněnský festival nestihli, ještě se můžete vydat na další místa republiky - do Českých Budějovic (25. září), Plzně (27. září), Ostravy (2. října) nebo Prahy (4. října).

Festival Back to School 2012 v Brně

Úterý, 25. září 2012, 12:15

Koncert Mandrage
Festival doprovázelo krásné počasí, všichni se dobře bavili

Štítky Back to School, Brno, Komárov, festival, studenti, Česko, Mandrage, Vypsaná fiXa, Cocotte Minute, koncert, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Back to School rozproudil brněnské publikum  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.