Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Swingová tančírna, Pivní festival, pěnová párty, MotoGP a legendární Holki

Každý rok jsou akce v Brně, které mají svou letitou historii a jejich fanoušci je stále navštěvují ve větším a větším počtu. Co když se ale v Brně objeví ženská skupina? Bude to mít stejný výsledek? Naštěstí některé věci, třeba swing, nestárnou a budou mít své kouzlo i o několik desítek let později.

Přeneste se do 30. let minulého staletí, do dob, kdy swing, dixieland a hot jazz roztančil americké kluby. Rozšířená letní zahrádka Music Labu na Opletalově ulici se v noci v úterý 1. srpna změní na pravou swingovou tančírnu! Muzikanti z kapely Bee Band hrají pro swingaře dlouho do noci!

Akce Pivní festival Brno se vrací na náměstí Svobody v Brně! Pivní festival Brno je festivalem především chutí a zážitků. Od středy 2. do soboty 5. srpna se v centru Brna představí 25 pivovarů a minipivovarů z celé České republiky doplněné o stánky s občerstvením a regionálními prodejci.

Pamatujete si ještě na skupinu Holki? Ano, je to ta kapela, která své novinky vydávala ještě na kazetách. Dříve holek, teď už spíše trojice paní, vystoupí v sobotu 5. srpnaPrygl Baru. A jak pořadatel v názvu trefně upozornil – ano, stále se ještě jedná o živé vystoupení.

Ale na Pryglu bude živo celý víkend. O den dříve, v pátek 4. srpna nás čeká v klubu Ahoy pěnová párty, kterou zase ocení mladší ročníky, pro které je kazeta, natož její přetáčení tužkou tak trošku sci-fi.

O víkendu 2.-4. bude v Brně, a především na Masarykově okruhu pořádně rušno! Začíná totiž letošní ročník MotoGP! V Brně se sejdou nejlepší závodníci světa, aby porovnali své síly a oddaní fanoušci těchto moto závodů, aby je povzbuzovali při Velké ceně České republiky.

Ve stejný termín, čili od pátku do neděle, se v Tasově odehraje již 25. ročník oblíbeného festivalu Beseda u Bigbítu. Letos nabízí dohromady padesátku hudebních, divadelních a uměleckých vystoupení. 

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Brno, festival, Česko, Mistrovství světa silničních motocyklů, Beseda u Bigbítu, hudební skupina, swing

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Swingová tančírna, Pivní festival, pěnová párty, MotoGP a legendární Holki  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.