Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Do Brna se příští podzim vrátí electroswingová legenda Parov Stelar

Rakouská elektroswingová kapela Parov Stelar se příští rok znovu pokusí vyprodat pavilon na brněnském výstavišti, což se jí v minulosti už povedlo. Formace kolem producenta a dýdžeje Marcuse Füredera patří k hvězdám oblíbeného žánru, sám Füreder bývá označován za jeho zakladatele. Brněnský koncert se uskuteční 20. října 2017.

Organizátoři vybrali pavilon G1, který před dvěma lety Parov Stelar vyprodal. Loni podobný úspěch zopakoval v pavilonu B. Příští rok s sebou přivezou nový program nazvaný Burning Spider Tour 2017. Kromě největších hitů zazní i novinky z desky, která vyjde v březnu 2017.

Předprodej začal ve středu. "Nebude to žádný koncert na dvě hodiny, ale půjde o velkou show s hosty. Začínáme ve 20:00, končí se ve 4:00 ráno," uvedl v tiskové zprávě za pořadatele Anthony Roy.

Elektroswing patří k oblíbeným žánrům taneční hudby. Elektronické prvky a taneční rytmy spojuje s živými nástroji a stylovým dědictvím 30. let minulého století.

Prvotní inspirací se pro Füredera údajně stala deska oblíbené Billie Holidayové, které mu začala přeskakovat na gramofonu. S elektroswingem pod hlavičkou Parov Stelar veřejně vystupuje od roku 2004. Letos se jméno Parov Stelar objevilo mezi hlavními hvězdami mnoha velkých evropských festivalů.

Vstupenky na koncert jsou již k dispozici na síti prodejen Ticketpro.

Zdroj: ČTK
Foto: Tomáš Valda 

Štítky Parov Stelar, koncert, Brno, pavilon, Brněnské výstaviště, hudební skupina, Billie Holiday, podzim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna se příští podzim vrátí electroswingová legenda Parov Stelar  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.