Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

VIDEO: V Brně vystoupily soubory z Mexika nebo Indie, které se představí na festivalu ve Strážnici

Zahraniční folklorní soubory ukázaly své tradiční tance na náměstí Svobody. Lidé mohli zhlédnout například mexický či indický folklor. Tanečníci vystoupili při Svatojánských slavnostech ve spolupráci se strážnickým folklorním festivalem. Akce pořádaná městskou částí Brno-střed potrvá až do soboty 29. června 2024.

Ve čtvrtek se na náměstí Svobody představily zahraniční folklorní soubory v rámci Svatojánských slavností. Díky navázání spolupráce městské části Brno-střed a Mezinárodním folklorním festivalem Strážnice se lidé mohou podívat na tradiční tance folklorních souborů z Kolumbie, Mexika nebo Iráckého Kurdistánu. Vystoupili i tanečníci FS Marwar z Indie a za Severní Makedonii FS Kitka.

„Zahraniční soubory jsou pro návštěvníky velmi atraktivní. Často je totiž mohou vidět pouze na festivalu ve Strážnici,“ uvedl pro Brněnskou Drbnu mluvčí městské části Brno-střed Michal Šťastný.

Svatojánské slavnosti jsou další akcí brněnské radnice, kterou pořádá v novém formátu. Zaměřuje se tak na tradice jako jsou folklor, řemeslné výrobky i lidová slovesnost.

„V letošním roce jsme zavedli nový koncept, který omezuje četnost akcí na náměstí Svobody a vede k jejich kultivaci,“ sdělila 1. místostarostka městské části Brno-střed Ludmila Oulehlová (ANO). Oslavy budou trvat až do soboty 29. června 2024.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Svatojánské slavnosti, festival, folklor, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Brně vystoupily soubory z Mexika nebo Indie, které se představí na festivalu ve Strážnici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.