Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Začíná Ignis Brunensis. Nad brněnskou přehradou dnes zazáří dronová show a první soutěžní ohňostroj

Začíná přehradní část sedmadvacátého ročníku Ignis Brunensis. Nad brněnskou přehradou dnes ve 22 hodin propukne dronová show inspirovaná vlastenectvím, kterou po půl hodině vystřídá soutěžní ohňostroj českého týmu. Bezpečnost zajistí policisté.

Program Ignis Brunensis na přehradě zahájí v sobotu 8. června ve 22 hodin dronová show nazvaná Jsme Evropa. Za doprovodu hudby i mluveného slova vzlétne letka 250 dronů. Diváci uvidí o 50 dronů více než loni. Podle organizátorů půjde o největší show tohoto typu uskutečněnou v Česku.

Dronová podívaná připomene nejen dvacáté výročí vstupu do Evropské unie, ale také symbolickou roli Česka jakožto srdce Evropy. Show oslaví ještě jedno výročí, a to 200 let od narození Bedřicha Smetany. Tvůrci dronových show Spectrum Production proto použili v hudebním doprovodu mimo jiné jednu ze Smetanových nejznámějších skladeb, skladbu Má vlast.

Dronovou show po půl hodině vystřídá první letošní přehradní ohňostroj. „Pyromuzikál Dobytí ráje na hudbu skladatele Vangelise bude ohňostrojnou vzpomínkou na Ivana Martinka, ohňostrůjce a designéra ohňostrojné společnosti Theatrum Pyroboli. Ohnivé představení připravil český tým složený z Martinkových kolegů a kamarádů," uvedla Dominika Lišková v tiskové zprávě.

V Brně začal festival ohňostrojů. Brněnskou přehradu v sobotu rozzáří první soutěžní vystoupení

Prvního června odstartovala v jihomoravské metropoli přehlídka ohňostrojů. První soutěžní vystoupení se uskuteční tuto sobotu na Brněnské přehradě. Sedmadvacátý ročník akce Ignis Brunensis, která do Brna a přilehlého okolí láká tisíce...

Povinnou melodií letošního ročníku je devadesátivteřinová část skladby Chariots of Fire, kterou do svého ohňostroje musí zařadit všechny týmy. Povinná část hodnotí odborná porota, která rozhodne o nejlepším zpracování ohňostroje. Hodnotit se bude též scénografie, hudba a celkový umělecký dojem, diváci budou mít možnost svým hlasováním ovlivnit výherce diváckých cen pro ohňostroje i dronové show.

Na hladký průběh celé akce budou dohlížet policisté. „Oproti běžnému stavu budou na bezpečnost diváků dohlížet desítky policistů. Do opatření budou nasazeni policisté z pořádkové jednotky, služební koně, psovodi, čtyřkolky a kriminalisté, úzce ale budeme spolupracovat s městskou policií. Situaci na místě bude také sledovat speciální monitorovací vůz," uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ignis Brunensis

Štítky ohňostroje, drony, festival, soutěž, Ignis Brunensis, Prýgl, Brněnská přehrada, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná Ignis Brunensis. Nad brněnskou přehradou dnes zazáří dronová show a první soutěžní ohňostroj  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.