Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

V Brně začal festival ohňostrojů. Brněnskou přehradu v sobotu rozzáří první soutěžní vystoupení

Prvního června odstartovala v jihomoravské metropoli přehlídka ohňostrojů. První soutěžní vystoupení se uskuteční tuto sobotu na Brněnské přehradě. Sedmadvacátý ročník akce Ignis Brunensis, která do Brna a přilehlého okolí láká tisíce návštěvníků, sází na barevná představení pyrotechnických týmů i synchronizovaných dronů, kterých letos na oblohu vzlétne dvě stě padesát.

Čtyři soutěžní vystoupení

Festival, který má v Brně tradici již téměř tři desetiletí, letos nebe nad Brněnskou přehradou rozzáří celkem čtyřikrát. Vystoupení se uskuteční osmého, dvanáctého, patnáctého a devatenáctého června, tedy v soboty a středy.

Ohňostroje začínají ve v půl jedenácté večer a před sobotními ohňostroji se ve v deset hodin večer navíc uskuteční také dronové show. Poprvé drony nad přehradu vzlétly před čtyřmi lety. „Začínali jsme se stovkou dronů, pak jsme přidali na dvě stě a letos už jich bude dvě stě padesát,“ uvedl organizátor David Zaorálek. Bude se jednat o český rekord.

Cestujte hromadnou dopravou, vyzývají pořadatelé

Mezinárodní soutěž mohou lidé pozorovat zdarma z výhledových ploch na plážích a okolí Brněnské přehrady. Hudbu k představením bude vysílat Rádio Krokodýl. Lidé tak mohou show pozorovat zpovzdálí a hudební doprovod si k vizuální podívané pustit například z telefonu.

Pro návštěvníky bude zajišťovat dopravu brněnský dopravní podnik a mimo Brno i společnost Kordis. Zejména v sobotu, kdy je návštěvnost přehrady nejsilnější, doporučují organizátoři použít veřejnou dopravu. Dopravci zajistí noční vlakové i autobusové spojení do okolních měst, například Tišnova či Kuřimi.

Brno chrání přírodu i každoroční ohňostroje. Nesmysl, bouří se opozice

Brno v příštích dvou letech podpoří dalším 1,4 milionu korun konání festivalů ohňostrojů Ignis Brunensis. Zvýšení dotace na svém posledním jednání schválili zastupitelé města. Rozhodnutí zkritizovala opozice. Vedení města totiž navrhuje zastavit...

Důraz na bezpečnost

Policisté také doporučují využívat hromadnou dopravu. Pokud se ale návštěvníci rozhodnou vydat na akci vlastním autem, musí se řídit pokyny policistů a strážníků. Ti je navedou na volné parkovací plochy.

Ve dnech konání ohňostrojů bude z bezpečnostních důvodů uzavřená hladina přehrady. V době konání akce by návštěvnici neměli používat laserová a jiná světelná zařízení, protože by mohlo dojít k vážnému narušení akce a ohrožení zdraví ostatních diváků.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ignis Brunensis

Štítky ohňostroje, drony, festival, soutěž, Ignis Brunensis, Prýgl, Brněnská přehrada, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

totální zbytečnost (a pro zvěř v přírodě akorát peklo). :-(((

Pondělí, 3. června 2024, 14:31Odpovědět

V Brně začal festival ohňostrojů. Brněnskou přehradu v sobotu rozzáří první soutěžní vystoupení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.