Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kam o prodlouženém víkendu na jižní Moravě? Slavit Velikonoce do zoo nebo na hrad či zámek

Ještě jste se nerozhodli, jak na jihu Moravy strávit období svátků? Brněnská Drbna přináší tipy na velikonoční aktivity s rodinou a dětmi. Podle meteorologů se ručičky teploměrů letos poprvé přehoupnou přes dvacítku a zpoza mraků vykoukne i sluníčko. Děti se zabaví při hledání vajíček v areálu funkcionalistické vily či na speciálním programu, který připravila brněnská zoologická zahrada. Své brány také otevře mnoho zámků a hradů v kraji.

Velikonoce u paní Hermíny

Na tradiční akci zve rodiny s dětmi brněnská vila Stiassni. O Velikonočním pondělí se zahrada historické památky promění v místo schovaných pokladů. Malí i velcí návštěvníci zkusí svoje štěstí při hledání schovaných velikonočních vajíček. Hledače čeká patřičná odměna, doprovodný program i občerstvení. Událost nese název po Hermíně, dřívější paní domu, která tradici zavedla pro svoji dceru.

FOTO: Národní památkový ústav
pondělí 1. dubna 2024, více informací

Oslavy v brněnské zoologické

Čtyřdenní speciální program si mohou užít návštěvníci Zoologické zahrady Brno. Turisty čeká velikonoční krmení medvědů kamčatských, takinů či vari černobílých. K vidění bude také stříhání ovcí a děti si mohou nazdobit kraslice. Oblíbenou atrakcí je pak pondělní hledání vajíček. Zaměstnanci zoo jich po areálu na Mniší hoře poschovávají tisícovku.

FOTO: ZOO Brno
pátek 29. března – pondělí 1. dubna, více informací

Velikonoce na Špilberku

K oslavě svátků velikonočních láká návštěvníky s dětmi hrad Špilberk. Na zvídavé děti čeká v okolí brněnské dominanty hledání kraslic, které poztrácel králíček Pepíček. Chybět nebudou ani kreativní jarní dílničky. V prostorách muzea se pak malí i velcí zájemci dozvědí o starobylých kořenech Velikonoc i Pašijovém týdnu.

FOTO: Špilberk
pátek 29. března - pondělí 1. dubna, více informací

Hraběcí velikonoce na Bítově

Zájemci mohou na hradě Bítov navštívit speciální velikonoční okruh s vyzdobenými interiéry. Prohlídku návštěvníci zakončí v hradní kuchyni, kde v sobotu a neděli uvidí přípravu velikonočních pokrmů staročeské kuchyně. V provozu uvidí také kachlový sporák i krbové ohniště.

FOTO: Hrad Bítov
čtvrtek 28. března - pondělí 1. dubna, více informací

Tvoření s lovci a mamuty

I v letošním roce otevře archeopark v Pavlově v době velikonočních svátků, od Velkého pátku do Velikonočního pondělí mohou lidé oslavit svátky s pravěkými lovci mamutů. Na Bílou sobotu navíc bude možné navštívit malou velikonoční dílnu a odnést si malou památku. Tentokrát bude velikonoční tvoření inspirováno mamuty, kteří jsou hlavním tématem letošní sezóny.

FOTO: Archeopark Pavlov
pátek 29. března - pondělí 1. dubna, více informací

Nazdobený zámek ve Valticích

Knížecí byt Františka I. z Liechtensteinu a všech jeho deset místností i přilehlé chodby ve valtickém zámku ozdobí dekorace s jarní a velikonoční tématikou. Celkové aranžmá zajistí studenti Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity z Lednice, nebudou chybět dekorace valtických dětí a žáků a vše ozdobí originální české a moravské skleněné kraslice.

FOTO: Zámek Valtice
pátek 29. března - pondělí 1. dubna, více informací

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Národní památkový ústav, ZOO Brno, Špilberk, Hrad Bítov, Archeopark Pavlov, Zámek Valtice

Štítky víkend, Velikonoce, vejce, pomlázka, hrad, zámek, zoo, Brno, jižní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o prodlouženém víkendu na jižní Moravě? Slavit Velikonoce do zoo nebo na hrad či zámek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.