Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Městské divadlo Brno chystá další sezonu. Uvede devět nových inscenací

Městské divadlo Brno v příští sezóně uvede devět nových inscenací, třeba muzikály Matilda nebo komedii Hvězda v pasti. V dramaturgickém plánu, který představil ředitel Stanislav Moša s uměleckými šéfy souborů, jsou dvě světové a tři české premiéry.

Pro hudební scénu chystá divadlo muzikál Matilda podle příběhu spisovatele Roalda Dahla, známého i díky filmové adaptaci z roku 1996. Hudbu složil australský písničkář Tim Minchin. Mladá Matilda v muzikálu pomůže díky schopnosti telekineze své učitelce k lepšímu životu.

V divadle už začaly přípravné tvůrčí dílny pro dětské herce. „U dětí se postupně rozvíjí různé schopnosti a dovednosti. Jde opravdu o to, aby si zvykly na divadelní práci,“ uvedla dramaturgyně Klára Latzková. Moša doplnil, že v prvním konkurzu na muzikál Matilda vybrali šedesát dětí, ale dále postoupila jen polovina z nich.

Divadlo připravuje také dlouho odkládaný autorský muzikál Devět křížů od Robina Schenka, Petra Štěpána a Miroslava Ondry. Čerpá z pověsti o nešťastné, tragicky završené lásce. „Je to taková legenda, že se dva mladí zamilují, ale jejich lásce není přáno, protože ten mladík je cizinec,“ uvedl Ondra. Dalšími muzikálovými novinkami budou Medikus a Clarence Square.

Na činoherním repertoáru přibudou dramata i komedie. Diváci zhlédnou konverzační komedii Hvězda v pasti, která pojednává o milostných patáliích známého herce. Další novou komedií bude inscenace Sám na dva šéfy, úprava známé komedie Sluha dvou pánů.

Mezi nebem a zemí je název magické komedie o životě po životě, při které si divák klade otázky, co se bude dít po smrti. Oproti tomu drama Mary Page Marlowová si klade za cíl diváka provést cestou hledání smyslu života. Na činoherní scéně se objeví i psychologické drama Pohled z mostu, které ukazuje moderní obraz antické tragédie.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Městské divadlo Brno/Tino Kratochvil Photography

Štítky ČR, divadlo, Brno, MdB, činohra, muzikál, komedie, Matilda, Stanislav Moša, Roald Dahl, Tim Minchin, Robin Schenk, Petr Štěpán, Sluha dvou pánů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské divadlo Brno chystá další sezonu. Uvede devět nových inscenací  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.