Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Filharmonie Brno odpískala zbylé koncerty, zahrála si jen třikrát

Brněnská filharmonie předčasně ukončila letošní sezonu, pro živé publikum hudebníci nehráli už přes půl roku. Během pauzy sdíleli své koncerty s posluchači alespoň prostřednictvím živých přenosů.

Během letošní pětašedesáté sezony odehráli hudebníci z Filharmonie Brno pouhé tři koncerty. V sálu Besedního domu posluchači neseděli už od 11. října. „A zůstane to tak až do konce sezony, tedy do 25. května, kdy jsme měli hrát náš poslední program. Vzhledem ke stále nejasným okolnostem rozvolňování kultury a návratu publika jsme se rozhodli sezonu uzavřít,“ upřesnila ředitelka Filharmonie Brno Marie Kučerová.

Nucená pauza vedla filharmonii k živým přenosům i streamům koncertů. Posluchači si tak mohli užít Adventní koncert či představení nových CD alespoň online. „I tak jsme ale se streamy šetřili a přenášeli jen výjimečné projekty, které stojí za to slyšet i zprostředkovaně. Stále totiž platí, že živou hudbu nic nenahradí. O to větší radost mám ze streamu minulý týden, kdy nás díky Glassově Druhé symfonii sledovaly živě stovky lidí ve Spojených státech,“ řekla Kučerová.

Přesné finanční ztráty brněnské filharmonie zatím podle Kučerové vyčíslit nejdou, jisté ale je, že se pohybují v milionech korun. Do rozpočtu zasáhlo vracení vstupného, placení pronájmu Besedního domu i rušení zahraničních turné. 

Ohodnoť článek

Foto Filharmonie Brno

Štítky filharmonie, sezona, koncerty, zrušení, koncert, Filharmonie Brno, USA, Besední dům, přímý přenos, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filharmonie Brno odpískala zbylé koncerty, zahrála si jen třikrát  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.