Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Festival Kamenka open láká na hudbu, gastronomické zážitky i atmosféru místa

Festival Kamenka open již jedenáctým rokem rozezní brněnskou oblast Kamenná čtvrť v městské části Brno-střed. Program je naplánovaný od pátečního večera do neděle odpoledne a slibuje bohaté kulturní vyžití, počínaje hudební produkcí, street art instalací a filmovými promítání konče. Na své si přijdou také rodiny s dětmi, pro které bude v šapitó přichystán dětský program.

„Původním záměrem festivalu bylo udělat něco pro místní komunitu Kamenné čtvrti,“ vysvětluje jeden z organizátorů Otakar Veselý. I když je lokalita součástí Brna-střed, není v ní podle Veselého dostatečné kulturní vyžití, ani například kino či divadlo. „Proto jsme se rozhodli, že uděláme akci, která to oživí. Cílem je užít si genius loci,“ shrnuje organizátor. Akce je zdarma, aby poplatek za vstup nebyl pro nikoho limitující.

Hudba, jídlo a pití

Hudební produkce se za roky konání festivalu vyprofilovala na jazz, funky, soul a latino. V duchu těchto stylů budou umělci hrát od pátku do neděle. Ačkoliv jména hudebníků nejsou tak známá, považuje je Veselý za velmi kvalitní. „Často tu hrají hudebníci ze známějších projektů, jako takovou svou boční záležitost, nebo hrají akademici,“ doplňuje.

Své návštěvníky hodlají organizátoři také dobře nakrmit. Lákají na gastronomické zážitky v podání stánků Kamenka open classics grill a BIO farm grill. O svlažení hrdla se postará pivo z Létajícího pivovaru Kočovný Kozi. Nabízet se bude také zmrzlina Božský kopeček z barevných pojízdných vozíčků, která na akci byla již loni. Speciální menu si pro festival podle Terezy Snášelové nepřichystali, zmrzlinářské autíčko však slibují naplnit těmi nejlepšími příchutěmi. Především na osvědčenou klasiku sází i podnik Tři Ocásci. „V sobotu to pro nás bude premiéra,“ popisuje dojmy Veronika Koubková. „Nebudou chybět naše oblíbené burgery nebo shawarma (podobné jako gyros nebo kebab – pozn. red.) a jako specialitu představíme nový fresh wrap,“ prozrazuje.

Setkání s přáteli i atmosféra

Studentka Anita Hoffmanová se na Kamenku open chystá poprvé. „Vůbec jsem o něm nevěděla, zaslechla jsem jen od známých a říkala si, že by to mohlo být fajn, takhle se sejít,“ popisuje. Nejvíc ze všeho se těší na atmosféru festivalu. „Na to, že venku bude hodně lidí, budou si povídat, bavit se,“ upřesňuje. Z programu studentku nejvíce zaujaly taneční vystoupení, latina a jazz.

Vzhledem k současným vládním opatřením proti koronaviru vyzývají organizátoři k udržování rozestupů od ostatních návštěvníků a nošení roušek. Dále doporučují přinést si vlastní desinfekční gel. Od pondělí vláda umožnila konání akcí do tisíce osob, díky čemuž se festival může konat.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky festival, Brno, hudba, víkend, Kamenka, Brno-střed, Anita Hoffman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Kamenka open láká na hudbu, gastronomické zážitky i atmosféru místa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.