Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Katarzia, slavnosti vína a uzeného, La Película, soutěž mladých vinařů, Záviš, Sima a swing v Sonu

Pokud se vám únor nějak táhne, není se čemu divit - letos je po čtyřech letech zase o den delší. I proto je dobré využít ten den navíc naplno a užít si ho se vším všudy, akce tohoto týdne k tomu přímo vybízí.

„La Película“ je festival španělského filmu. Nabídka je pestrá, představí od divácky úspěšných velkofilmů přes odbornou kritikou oceňované snímky až po dokumenty reflektující aktuální témata. V Brně festival bude od pondělí 24. až do středy 26. února v kině Scala.

Třetí ročník mezinárodní vinařské soutěže Co chutná mladým bude tento týden. Vína budou hodnotit členové spolku Mladí vinaři a na konferenci ve Valticích vyhlásí ve čtvrtek 27. února vítěze ceny Mlaďoch 2020 pro nejlepší kolekci vín vinaře maximálně do 35 let. Pokud vás zajímá více kvalita než kvantita vína, tak zde si rozšíříte obzory i ochutnáte oceněná vína.

Každý cestovatel má minimálně jednu šílenou historku. Pojďte si poslechnout výběr toho nejlepšího ve čtvrtek 27. na Travel Slam v Café Práh. A jako návštěvníci můžete navíc rozhodnout, která historka bude ta nejlepší.

Známý český zpěvák a písničkář Záviš vystoupí na Melodce ve čtvrtek 27. února. Tato pozvánka platí především pro ty otrlejší, kteří ocení volbu slov v textech písní.

Pokud oceníte něco jemnějšího, tak se ve čtvrtek 27. února vydejte na slovenskou písničkářku Katarzii, která se svou kapelou vystoupí v Kabinetu múz. Večer také vystoupí americká písničkářka a producentka Sarah Winters, která nejdříve vytvářela covery známých skladeb umělců. Poté začala vystupovat po přezdívkou vōx a začala víc produkovat vlastní tvorbu.

Hradem Veveří zavoní o víkendu uzené a vinaři otevřou své nejlepší lahve za doprovodu živého hudebního doprovodu. V sobotu 29. a v neděli 1. března zde totiž budou Slavnosti moravského uzeného a vína. Nebudou chybět stánky s uzeným masem a vínem, workshopy, přednášky a ani program pro děti.

Slovenská zpěvačka Sima vydala své třetí album Bombím, se kterým vyráží na turné po českých a slovenských městech. V brněnské Flédě se Sima zastaví v sobotu 29. února. Hostem večera je slovenský Ego.

V sobotu 29. února 2020 se uskuteční velký brněnský swingový večer za účasti hlavního vystupujícího Jana Smigmatora a orchestru Felixe Slováčka. V programu dalšího dílu Swing Gala dále vystoupí Marta a Tena Elefteriadu, brněnské stálice jazzu Mojmír Bárták, Milan Kašuba a další hosté. Akce se uskuteční v Sono Centru Brno.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky TIPY NA TÝDEN: Katarzia, slavnosti vína a uzeného, La Película, soutěž mladých vinařů, Záviš, Sima a swing v Sonu, vinařství, víno, SIMA Peru, slavnost, soutěž, Brno, Scala, swing, Felix Slováček, Tena Elefteriadu, Milan Kašuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Katarzia, slavnosti vína a uzeného, La Película, soutěž mladých vinařů, Záviš,  Sima a swing v Sonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.