Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Adventní trhy na Zelňáku přivítaly první návštěvníky

Advent na Zelňáku v pátek přivítal první návštěvníky. Na ty čeká sto dvacet stánků s řemeslnými produkty a občerstvením, každý den se mohou těšit i na hudební doprovod. Pro zájemce jsou připraveny i role papíru, na které mohou psát svá přání.

Advent na Zelňáku trvá až do 23. prosince

Na adventní trhy, které v pátek odstartovaly na Zelném trhu v centru Brna, si zájemci mohou přijít vychutnat vánoční atmosféru až do 23. prosince. Na místě bude po celou dobu sto dvacet prodejních míst, ve kterých budou převládat řemeslné produkty a sortiment menších regionálních výrobců. Součástí bude i vánoční občerstvení a teplé nápoje.

„Ještě jsme neprošli všechny stánky, ale zatím se mi jejich nabídka moc líbí,“ sdělila návštěvnice Miroslava Lišková. S rodinou se na Zelňák plánuje vrátit ještě několikrát. „Určitě to není naše poslední návštěva, rádi bychom si přišli vánoční atmosféru užít ještě párkrát v prosinci,“ přiblížila Lišková.

Trhy doprovodí hudební vystoupení

Doprovodný program v pátek zajistily například kapely No Tiddlers a Pohledy. Hudební doprovod bude pokračovat po celou dobu trhů, a to vždy minimálně od 16 do 20 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na folklór, folk, swing, jazz, pop i indie rock. Kromě vystupujících kapel pomohou naladit atmosféru i pouliční umělci.

Adventní kalendář obdaruje neziskové organizace

Přímo u pódia mohou návštěvníci nalézt adventní kalendář, který během prosince obdaruje čtyřiadvacet neziskových organizací penězi i věcnými dárky v celkové hodnotě asi čtvrt milionu. „Podařilo se nám získat například cukrovinky a občerstvení v hodnotě dvaceti tisíc korun," přiblížila koordinátorka Adventu na Zelňáku Eva Skácelová.

Zájemci mohou napsat dopis Ježíškovi

Stejně jako v minulých letech mohou zájemci napsat dopis Ježíškovi v určeném prostoru pod vánočním stromem. Pro děti jsou přichystány atrakce v horní části tržiště, využít mohou řetízkový kolotoč, vláček a otočné kolečko. „Jsem rád, že jsou tu stejně jako loni dostupné kolotoče pro děti, aspoň si rodiče na chvilku odpočinou,“ usmíval se návštěvník Jan Karas.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Zelňák, Zelný trh, Advent na Zelňáku, Vánoce, trh, Brno, Ježíšek, advent, Jan Karas, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní trhy na Zelňáku přivítaly první návštěvníky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.