Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Vůně jídla v centru, tancovačka pod Špilberkem, IAN na Jakubáku a veletrhy módy

Prázdniny pomalu končí, ale to není důvod ke smutku. Brno nám stále nabízí spousty zábavy a možností, jak si udělat letní dny i noci krásnější. Přijďte ochutnat lokální suroviny do Tržnce na SlowFood festival, nebo na Food & Drink Fest, díky kterému se rozléhá omamná vůně náměstím Svobody už od úterý. Těšit se můžete i na koncert brněnské kapely IAN, nebo na módu. Do nejnovějších trendů se obleče brněnské výstaviště již zítra!

Pokud máte náladu pořádný punk-rock, stavte se dnes večer do Melodky na poslední letní koncertní tancovačku #FreeNight. Horečku páteční noci rozpoutají kapely nejen z českých končin, ale přibudou i italští punkáči The Twinkles. Všechny kapely jsou talentované právě vycházející hvězdy, které můžete podpořit potleskem a přitom protáhnout svá těla v rytmu dobré muziky.

Na Jakubském náměstí se dnes taktéž dočkáte kvalitní hudby. Kapela IAN, která se pyšní svojí akustickou tvorbou, rozpálí jednu z posledních pátečních nocí už v osm hodin. Přijďte si dát dobré pivo a poslechnout si tóny kytary a kláves z rukou skvělých brněnských muzikantů. 

Nadšenci do módy mají už jistě zakroužkované toto víkendové datum v diářích. Opět totiž na brněnském výstavišti proběhne legendární veletrh Styl&KaboZnámí i méně známí oděvní tvůrci představí své modely na jedinečných přehlídkách i ve svých prezentacích u stánků. Potkáte zde 141 vystavovatelů z 15 zemí, kteří nabídnou dámskou, pánskou a dětskou konfekci, volnočasovou módu, prádlo, doplňky, bižuterii a nebudou chybět ani dodavatelé metrového textilu a galanterie.

Hladové krky a mlsné jazýčky zajisté potěší Food & Drink Fest Svoboďák, který město provoněl už v úterý. Čeká vás nabídka restaurací, street food dobroty, vinařství, pivovary a také něco ostřejšího. V sobotu celá ta paráda končí, tak si nenechte všechno sníst!

Kdybyste zatoužili po lokální kuchyni, stavte se cestou také na již na třetí festival Jižní Moravy, Slow Food, který je od čtvrtka 22. až do soboty 24. srpnana Zelném trhu. Objevíte lokální produkty přímo v ulicích Brna, čeká vás ochutnávková výstava sezónních a místních potravin a součástí programu bude také ukázka gastronomického dědictví, výstava plodin, ochutnávky a praktické dílny, které vám představí techniky tradičního lokálního vaření, přípravy jídla a konzervace potravin.

Ale na konec srpna je pro vás připravena ještě další jedinečná událost pod širým nebem! Prostory velkého nádvoří hradu Špilberk rozezní v sobotu 24. srpna úžasný, melodický house od DJky a producentky Nora En Pure ze Švýcarska.

 

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl

Štítky víkend, melodka, Špilberk, výstaviště, styl a kabo, jídlo, street food, móda, hudební skupina, veletrh, Brno, Brněnské výstaviště, festival, koncert, trend, Slow Food, Švýcarsko

TIPY NA VÍKEND: Vůně jídla v centru, tancovačka pod Špilberkem, IAN na Jakubáku a veletrhy módy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.