Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: První člověk na Měsíci ve Hvězdárně, spousty dobrého jídla i pití, letní kino u Vaňkovky nebo Mendel jako včelař

Víkend právě začíná a my vám přinášíme tipy, jak jej příjemně strávit. Pro Brňáky i mimobrněnské si pořadatelé nejrůznějších akcí opět připravili bohatý program. Stopy prvního člověka na Měsíci sleduje brněnská Hvězdárna, u Vaňkovky si zase můžete poslechnout Kryla nebo se podívat na film s Bolkem Polívkou a Ivanou Chýlkovou. Chybět nebude ani pořádná žranice na Zelném trhu i v Adamově.

Tento týden je spjatý s vesmírem. V sobotu 20. července to bude 50 let, co přistál na Měsíci první člověk. Na Hvězdárně si od pátku 19. až do neděle 21. připravili speciální měsíční program. Rozhodně se zajděte podívat, budete se mít na co těšit. 

Pokud jste fanoušky akustických melodií, můžete se jimi kochat právě dnes. Vaňkovka Fest vskřísí nejznámějšího českého písničkáře, Karla Kryla, a díky brněnské kapele Hladolet se tak přesuneme do dob, kdy sám vystupoval na pódiích. 

Dnešní večer se ponese také v rytmu Balkánu. Balkan Bashavel, neboli rytmy balkan beats, gypsy music, reggae a world music nás jako každé léto čeká na nádvoří kavárny Trojka. Přijďte rozvlnit boky do časných ranních hodin. Tentokrát se k duu Malalata připojí jako host Lovesong Orchestra.

Již druhý festival Jižní Moravy, Slow Food, bude od čtvrtka 18. až do soboty 20. července na Zelném trhu. Objevte lokální produkty přímo v ulicích Brna. Čeká vás opět ochutnávková výstava sezónních a místních potravin, která bude probíhat ve spolupráci se Zahradnickou fakultou MENDELU v Lednici. Součástí programu bude opět bohatá ukázka gastronomického dědictví, výstava plodin, ochutnávky a praktické dílny, které představí techniky tradičního lokálního vaření, přípravy jídla a konzervace potravin. 

Mendel je včelař! Toto oznámení je zároveň i název festivalu, který bude od pátku 19. července až do neděle 21. Oslavme společně narozeniny Gregora Johanna Mendela – světově proslulého génia, který položil základy genetiky a bez nějž by dnes byl hrášek pouhou luštěninou. 

V sobotu se v rámci Vaňkovka Festu můžete podívat na film pod noční letní oblohou. Tentokrát se bude na plátno promítat kultovní film s Ivanou Chýlkovou a Bolkem Polívkou Čas sluhů. Příjemnou podívanou doplní nabídka pojízdných barů i restaurací. 

Pokud plánujete strávit sobotu mimo Brno, nabízí se voňavý Gulášový festival v Adamově. Pokud jste zdatní kuchaři, přihlásit můžete i váš guláš. Po vyhlášení výsledků se pak pro všechny gurmány, kteří festival navštíví, otevře rocková stage. 

Autoři | Foto Hvězdárna a planetárium Brno

Štítky hvězdárna, Vaňkovka Fest, Slow food, letní kino, guláš fest, léto, Měsíc, Gregor Mendel, Vaňkovka, festival, Karel Kryl, Bolek Polívka, Ivana Chýlková, Adamov, Zelný trh (Brno), jídlo, včelařství

TIPY NA VÍKEND: První člověk na Měsíci ve Hvězdárně, spousty dobrého jídla i pití, letní kino u Vaňkovky nebo Mendel jako včelař  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.