Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trať z Brna na Jihlavu a Moravské Bránice čeká týdenní výluka

Cestující na tratích z Brna směrem na Jihlavu a Moravské Bránice budou od čtvrtka týden jezdit autobusy. Správa železniční dopravní cesty chystá udržovací práce, které až do příštího čtvrtka zcela vyloučí jízdu vlaků z Brna do Rapotic a Bránic, sdělila dnes mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Na tratích budou platit výlukové jízdní řády.

"Jízdní řád náhradní autobusové dopravy je odlišný od pravidelné, aby výluka nepostihla navazující vlaky, případně se jich dotkla co nejméně," uvedla Šubová. Řády lze nalézt buď na webu Českých drah, nebo ve stanicích a zastávkách. Výluka začne ve čtvrtek v 8:00 a končí další čtvrtek v 16:00, směrem do Bránic až v 18:50.

Autobusy nahrazující rychlíky ve směru na Jihlavu budou z Brna odjíždět o deset minut dříve, do Brna přijedou o několik minut později. Osobní vlaky nahradí linky A a B. Zatímco linka A pojede ve zrychlené trase Brno - Ústřední hřbitov - Stará nemocnice - Rosice - Zastávka, druhá pojede od nemocnice přes Troubsko, Střelice, Omice, Tetčice, Rosice, Zastávku, Vysoké Popovice a Rapotice do Kralic nad Oslavou. Mezi linkami bude možné přestoupit v Zastávce.

Na trati do Moravských Bránic pojedou tři linky I, K a M. Linka I pojede v trase přes Heršpickou, Silůvky, Bránice a Ivančice do Moravského Krumlova. Dále pokračuje pro výstup do Rakšic, Bohutic a Miroslavi. Linka K pojede zrychleně z Brna do Moravského Krumlova, dále do Rakšic, Bohutic a Miroslavi, v pracovních dnech přes další zastávky až do Hrušovan nad Jevišovkou. Mezi linkami se může přestoupit v Moravském Krumlově. Linka M převeze lidi po trase z Brna do Střelic, Radostic a Silůvek do Moravských Bránic. Ve Střelicích půjde přestoupit na linku B, stejně tak půjde přestupovat v Krumlově.

Spěšný cyklovlak Velo Podyjí pojede odklonem přes Břeclav a Mikulov a bude spojen do jedné soupravy s vlakem Velo Pálava.

Zdroj ČTK

Štítky doprava, železnice, vlaky, výluka, Jihlava, Brno, autobusy, náhradní doprava, Moravské Bránice, Bránice, České dráhy, Rapotice, Správa železniční dopravní cesty, Moravský Krumlov, Střelice, Rosice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trať z Brna na Jihlavu a Moravské Bránice čeká týdenní výluka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.