Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Práce v ulici Milady Horákové postupují podle plánu, tvrdí stavbaři

Pětačtyřicet až padesát lidí pracuje šest dní v týdnu na sedmi stanovištích v ulici Milady Horákové ve středu Brna. Stavbaři tam v pondělí po měsíci dokončili přípravné práce a naplno se pustili do rekonstrukce, která potrvá do června příštího roku a město za ni zaplatí přes dvě stě třicet milionů korun.

Řada lidí si v uplynulých dnech stěžovala, že se na stavbě nic neděje. „Řada činností se však odehrává v podzemí. Může se zdát, že by v části mezi ulicemi Koliště a Příkop mohlo pracovat více lidí, ale vše má technologickou návaznost. V tomto případě jsme navíc čekali na speciální typ potrubí, který vyráběli na míru v zahraničí,“ řekl ředitel stavby Vilém Huryta. Zároveň ujistil, že vše jde podle harmonogramu.

Dělníci jsou na stavbě od pondělí do soboty, jednou za čtrnáct dní i v neděli. „Setkáváme se tak i s opačnými reakcemi. V sobotu si například jeden Brňan stěžoval, že ho stavbaři rušili při odpočinku po noční směně,“ sdělil první náměstek brněnského primátora Robert Kotzian. Doplnil, že vyhovět požadavkům všech obyvatel ulice je tak velmi obtížné.

Stavbaři nyní pracují na vodohospodářských sítích. „Chceme je dodělat ještě letos. V létě navíc přibudou dělníci, kteří opraví plynovod a přeložku parovodu na horkovod,“ informoval Huryta.

Jediným průjezdným místem je křižovatka ulic Milady Horákové a Příkop. „Díky podzemním tunelům ji můžeme nechat otevřenou až téměř do konce stavby, než budeme pokládat nové koleje a silnici,“ uvedl Huryta.

Rekonstrukce se dotkla také místních podnikatelů. „Setkal jsem se s dvaceti živnostníky a nasál jsem zděšenou atmosféru. Slíbil jsem jim proto, že až do konce uzavírky jim snížíme nájemné na symbolickou částku,“ podotkl starosta Brna-středu Libor Šťástka.

Mapa uzavřené části ulice:

Uzavřená část ulice, foto: Google Maps

Autoři

Štítky milady, horákové, oprava, rekonstrukce, výluka, Brno, koliště, náměstí, 28., října, tramvaj, autobus, dětská, nemocnice, Cejl, zprávy, 2014, Milada Horáková, Glacis, Robert Kotzian, Libor Šťástka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce v ulici Milady Horákové postupují podle plánu, tvrdí stavbaři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.