Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie na jihu Moravy doplní početní stavy, přijme 30 lidí

Do konce roku by měla být obsazena novými uchazeči všechna volná místa u policie na jihu Moravy. Celkem jich je 30. Policie by měla v regionu zaměstnávat 3 440 lidí. Scházejí v něm zejména policisté v ulicích, a to hlavně v Brně, dále pak v oblasti Blansko-Vyškov a na Brněnsku.

„V srpnu uděláme po delší době větší nábor. Počítáme s tím, že všechny přijaté nasadíme do přímého výkonu služby. V budoucnu bychom chtěli počty policistů v terénu ještě posílit,“ řekl jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil.

Nejvíce se s nedostatkem policistů potýká Brno. Na jižní Moravě se ročně stane kolem 30 tisíc trestných činů, polovina z nich právě v Brně. Ve městě by mělo pracovat 1 048 policistů. Tabulkově jich schází 12, hlavně u pořádkové policie. V příštím roce se zvýší jejich počet na 1 071.

Tržil byl původně vedoucím jihomoravské dopravní policie, následně několik let vedl dopravní policii na celostátní úrovni. Ředitelem policie v Jihomoravském kraji byl jmenován od letošního dubna.

S vedením kraje se v uplynulých dnech domluvil, že se zástupci policie budou nově účastnit zasedání krajské rady. „Cílem je zlepšit spolupráci se starosty,“ vysvětlil Tržil.

Od nich zaznívají často požadavky na zvýšení počtu policistů, například v oblasti Tišnova nebo Kyjova. Ředitel zdůraznil, že i těmto připomínkám samospráv se bude policie věnovat.

Zdroj: ČTK

Štítky policie, jižní Morava, nábor, doplnění, stav, Morava, Brno, Brněnsko, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na jihu Moravy doplní početní stavy, přijme 30 lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.