Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Oprava Milady Horákové odkloní z ulice veškerou dopravu

Na nové kanalizaci, povrchu vozovky a kolejích začnou už patnáctého března pracovat dělníci v ulici Milady Horákové. Šestnáctiměsíční rekonstrukce ulice za 235 milionů od křižovatky s ulicí Koliště po zastávku Dětská nemocnice vyloučí z místa všechny dopravní prostředky.

Tramvaje jedoucí přes ulici Milady Horákové odkloní brněnský dopravní podnik ulicí Cejl. „Vzhledem k tomu, že v úseku z Moravského náměstí na Jugoslávskou nebudeme moct zavést náhradní autobusovou dopravu, vyřešili jsme obsluhu zastávek Náměstí 28. října  a Dětská nemocnice specificky,“ řekla mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Hailichová.

Oblast u zastávky Dětská nemocnice obslouží náhradní tramvajová linka s úvraťovým zakončením, která přijede z centra přes ulici Cejl. „Náměstí 28. října pak bude dostupné autobusy linky sedmašedesát a náhradní autobusovou linkou z Černých Polí k zastávce Janáčkovo divadlo,“ popsala mluvčí. Doplnila, že zastávka Janáčkovo divadlo bude v provozu celodenně.

Změny jízdních řádů se dočkají i další linky. „Cestující o nich budeme informovat nejpozději desátého března na našich webových stránkách, Facebooku a ve vozidlech. První dny výluky také vyšleme na zastávky informátory, kteří lidem s cestováním poradí,“ sdělila Hailichová.

Výluka zkomplikuje dopravu například Pavle Hanušové z Černých Polí. „Chápu, že se ulice Milady Horákové musí opravit, protože stav kolejí je tam katastrofální. Moc se mi však nechce jezdit přes Cejl, proto pravděpodobně využiji náhradní autobusovou linku z Černých Polí,“ uzavřela Hanušová.

Mapa uzavřené části ulice:

Uzavřená část ulice, foto: Google Maps

Autoři

Štítky milady, horákové, oprava, rekonstrukce, výluka, brno, koliště, náměstí, 28., října, tramvaj, autobus, dětská, nemocnice, Cejl, zprávy, 2014, Milada Horáková, Dětská nemocnice FN Brno, Dopravní podnik města Brna, Janáčkovo divadlo, Moravské náměstí, Facebo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Milady Horákové odkloní z ulice veškerou dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.