Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nové tramvajové tratě? Ke kampusu a na Kamechy

Pohodlnějšího cestování do univerzitního kampusu v Bohunicích a na sídliště Kamechy v Bystrci se Brňané mohou dočkat už za šest let. Radní ve čtvrtek odsouhlasili zpracování investičních záměrů na prodloužení tratí.

V obou případech půjde o protažení stávajících linek. „Na Kamechy prodloužíme tramvaje z Ečerovy. U Teyschlovy ulice se vozy ponoří do tunelu a poté projedou koridorem sídliště. Trať ukončí klasická smyčka,“ popsal první náměstek brněnského primátora Robert Kotzian.

K fakultě sportovních studií zase povedou koleje ze zastávky Osová. „Konečnou vyřešíme úvraťově,“ řekl Kotzian. Přípravy staveb za sto šedesát milionů zaberou čtyři roky. První soupravy by se po tratích mohly projet za šest let.

Tramvajové spojení ke kampusu vítá například Adéla Kopečná. „Ačkoli se dopravní podnik snaží přidávat trolejbusy, stále jsou přeplněné. Věřím, že nové linky situaci pomůžou vyřešit,“ sdělila studentka.

Autoři

Štítky tramvaje, kamechy, kampus, lékařská, fakulta, sportovních, studií, nová, linka, zprávy, Brno, 2014, Brno-Bohunice, Bystrc, Robert Kotzian, Osová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové tramvajové tratě? Ke kampusu a na Kamechy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.