Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Brno rozšiřuje modré zóny. Podívejte se, kde budou do konce roku

Brněnský magistrát na svých stránkách informoval o rozšíření modrých zón rezidentního parkování. Stalo se tak v pondělí 5. srpna v oblasti 5-01 Slevačská, která patří do městské části Židenice. Pro řidiče, kteří nemají rezidentní nebo abonentní oprávnění, platit regulace od 17 do 6 hodin.

„Rezidenti a abonenti si mohou už několik týdnů vyřizovat svá oprávnění. Kdo tak ještě neudělal, může využít web parkovanivbrne.cz nebo zajít na kontaktní parkoviště Zvonařka 5. Pro rezidenty a abonenty tu platí stejná pravidla, jako v jiných oblastech,“ stojí na webu brněnského magistrátu.

Pro návštěvníky platí pravidla zóny C. Ti mají jednu hodinu parkování denně zdarma a za každou další hodinu parkování zaplatí v době mezi pátou hodinou odpolední a jednou hodinou ranní 20 korun.

V oblastech, kde je zóna C, nemají řidiči k dispozici parkovací automaty, a tak řidiči mohou parkování zaplatit přes aplikaci ParkSimply, online parkovacího automatu nebo SMS. Řidiči mohou v zóně C stát zdarma mimo pracovní dny a ve všední dny od šesté hodiny ranní do páté hodiny odpolední.

Do konce roku se mají modré zóny v Brně znovu rozšířit, od 16. září má platit v oblasti 5-02 (Rokycanova), od 7. října v oblasti 5-03 (Koperníkova) a od 4. listopadu v oblasti 5-04 (Strakatého).

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MMB

Štítky doprava, modré zóny, parkování, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno rozšiřuje modré zóny. Podívejte se, kde budou do konce roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.