Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Brno má Party Šalinu. Je v ní výčep, ale i televize a repráky

V jihomoravské metropoli mohou nyní lidé bujaře oslavovat v nové pestrobarevné Party Šalině. Milovníci historie si naopak poněkud střízlivější večírek mohou užít v historickém voze typu 4MT, Šalina Café. Objednávky obou vozů budou probíhat přes speciálně zřízený web, informovala o tom mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková v tiskové zprávě.

Zájemci si mohou speciálně upravené vozy veřejné dopravy pronajmout pro uspořádání firemního večírku, oslavy narozenin nebo třeba svatby. Tramvaj typu K2R začala jezdit jako Šalina Pub v roce 2013, nyní dostala nový pestrobarevný kabátek.

„Dříve známá Šalina Pub se vrací, ale ve zcela novém konceptu. Jako Party Šalinu ji nyní sami pronajímáme veřejnosti jako originální místo pro oslavy, firemní akce, svatby, rozlučky se svobodou a další příležitosti. Tramvaj má zvenku i uvnitř zcela nový design a vybavení. Za stejným účelem je možné si objednat i Šalina Café, historickou tramvaj typu 4MT z roku 1954. Náročnou opravou a doplněním vybavení jsme vyslyšeli poptávku veřejnosti o možnost využití pro tyto účely," uvedl ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Party Šalina je vybavená výčepem, lednicí, mikrovlnnou troubou, kávovarem, audiovizuálním systémem se třemi obrazovkami a reproduktory, toaletou s umyvadlem, stolky a židlemi. Vejde se do ní až padesát osob. Za hodinu jízdy s řidičem a průvodčím zájemci zaplatí v průměru 4500 korun, a to bez DPH. Pronajmout si Brňané mohou samotnou tramvaj, nebo si připlatit za pronájem obsluhy či za doporučení zaškolené cateringové agentury. Party Šalinu je možné objednávat na webu party.dpmb.cz.

Ve výbavě Šaliny Café je lednice, kávovar, audiovizuální systém s reproduktory, čalouněná sedadla a stolky. Kapacita vozu je 30 osob. Základní cena služby je 5000 korun bez DPH, a to za hodinu jízdy s řidičem a průvodčím, který hostům uvaří kávu. Tramvaj typu 4MT sloužila v Ústředních dílnách DPMB jako posunovací vůz. Po její náhradě novějším vozidlem ji zaměstnanci dílen přestavěli v salónní vůz a začalo se jí říkat „kavárenská“. Zájemci si ji takto od roku 1995 mohli pronajmout k soukromým jízdám a byla k vidění na akcích dopravního podniku. Nyní prošla obnovou znovu a od loňského roku slouží opět k pronájmům.

„Pronájmem vozů, ať už moderních nebo historických, rozšiřujeme služby pro naše zákazníky a zprostředkováváme jim tak mimořádné zážitky. Věříme, že je to další cesta, jak prohlubovat vztahy s veřejností, propagovat naši činnost a městskou hromadnou dopravu obecně,“ doplnil Havránek.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky Brno, šalina, mhd, doprava, tramvaj, oslava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Pacik

Paráda, v Brně to žije!!!

Čtvrtek, 11. dubna 2024, 06:27Odpovědět

Brno má Party Šalinu. Je v ní výčep, ale i televize a repráky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.