Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Šaliny před brněnským nádražím pojedou po nových kolejích. Výměna omezí cestující i chodce

Lidé v jihomoravské metropoli narazí na omezení v jednom z dopravně nejvytíženějších míst. Brněnský dopravce vymění koleje tramvajové sítě v Nádražní ulici, kde na cestující čeká několik výluk. Omezení budou u hlavního nádraží také chodci.

Dopravní uzel v centru Brna podstoupí v následujících dnech několik změn. Prostor před železniční stanicí, kde zastavuje hned několik linek městské hromadné dopravy, rozkopou dělníci, aby vyměnili koleje. Práce začnou 28. září a potrvají v několika etapách do 8. října.

Jako první bude přerušený provoz na třetí a čtvrté koleji, které se nachází blíž k budově železnice. Šaliny od 28. září do 1. října nepojedou od hlavní vlakové stanice přes Nové sady, ale odklonem přes Hybešovu, Václavskou a Vídeňskou. Linka 12 mířící do Komárova pojede po druhé koleji.

Po prodlouženém víkendu přijdou na řadu spojky mezi první a druhou kolejí a třetí a čtvrtou kolejí. Pro cestující tramvají 7 a 12 to znamená stejné omezení jako v předchozích dnech, spoj 8 ale bude pokračovat po své běžné trase. Pracovníci úsek dokončí 6. října.

Poslední změny přijdou ve dnech 7. až 8. října, kdy nebude fungovat první a druhá kolej. Linka 1 bude odkloněná přes náměstí Svobody, Husovu a Pekařskou, stejně tak 12 pojede přes náměstí Svobody. Tramvaj 2 si rozdělí cestu na dva úseky od zastávky Stará osada na Hlavní nádraží a z Nových sadů do Modřic.

Spoje doplní náhradní autobus linky X1, jenž bude pendlovat z železnice přes Hybešovu na Mendlovo náměstí. Komplikacím se nevyhnou ani chodci, pro které se zcela uzavřou některé přechody. Auta v předjízdných pruzích ale pojedou tradičně v obou směrech.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Adamová

Štítky Brno, doprava, DPMB, tramvaj, změna, koleje, omezení, cestující, hlavní nádraží, výluka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šaliny před brněnským nádražím pojedou po nových kolejích. Výměna omezí cestující i chodce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.