Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dopravu v Brně ochromila uzavírka Mendlova náměstí

, aktualizováno 1. listopadu 2021, 19:28

Výrazné dopravní komplikace způsobila nová dopravní uzavírka v Brně, která vypukla na Mendlově náměstí. Dělníci tam opravují kanalizaci a vodovod. Do potíží se dostávají nejen motoristé, ale také chodci a cestující MHD. Řidičům, kteří nabírají desítky minut zpoždění, pomáhají se zorientovat hlídky policistů. Kolem odpolední špičky byly ucpané například ulice Poříčí nebo Anenská, jež šoféři využívají jako objízdné trasy.

Rekonstrukce Mendláku je první etapou prací, v níž se kope před klášterem a pivovarem. Kvůli stavbě není možné zabočit možné zabočit na náměstí podél klášterní zdi. Uzavřená je i Výstavní ulice u ústí na Mendlovo náměstí. Dočasně je tak Výstavní obousměrná. Právě rozsáhlé omezení způsobilo v brněnské dopravě značné komplikace. 

Mnozí šoféři jsou změnami zaskočeni a rychle hledají objízdné trasy. Do oblasti je proto nasazeno několik hlídek, které pomáhají usměrňovat dopravu. Všem řidičům, kteří mají možnost využít alternativní trasy, doporučujeme, aby se Mendlově náměstí vyhnuli,“ sdělil mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka, podle nějž musí motoristé, kteří musí úsekem projíždět, počítat se zpožděním.

Právě výrazné zdržení nabrali řidiči zvláště při odpolední špičce. Motoristé hlásili problémy v ulici Poříčí nebo Anenská, které se kolem páté hodiny odpoledne podle informací řidičů a redakce zcela ucpaly automobily. Mnozí Brňané se navíc nedostali ani k bytům.

Děkuji všem, kdo to vymysleli, bydlím na Anenské a nedostanu se autem ani k bytu ani od něj,“ kritizoval například uživatel Jakub na sociálních slitích.

Anenská ulice v Brně. Foto: Jitka Koudelová

Změny i v MHD

Podle brněnského magistrátu se část prací uskuteční bezvýkopovou technologií, ale zejména v oblasti před klášterem a pivovarem je nutné otevřený výkop s úplným vyloučením dopravy. Při projektu se přesunuly některé zastávky MHD. Zastávku Mendlovo Náměstí vynechávají  linky 82, 84 a N98 (směr Žebětín). Detaily změn spojených s městskou hromadnou dopravou najdou zájemci na webu Dopravního podniku města Brna. 

Komplikace se nevyhýbají ani chodcům, kterým se zrušilo několik přechodů. „Žádáme všechny, aby věnovali pozornost dopravnímu značení a informativním tabulím v oblasti,“ dodala Dudková k opravě Mendláku, která se plánuje na celkem osm etap. Opatření má trvat do poloviny prosince.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Rekonstrukce, Mendovo náměstí, Brno, Policie, DPMB, Mendlovo náměstí, městská hromadná doprava, doprava, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Brně ochromila uzavírka Mendlova náměstí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.