Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tramvaje neprojedou Tomkovým náměstím, pokračuje tam stavba okruhu

V souvislosti s pokračující stavbou velkého městského okruhu v Brně se ode dneška rozšíří dopravní omezení v oblasti Tomkova náměstí. Nově bude zúžena vozovka ve směru z Valchařské u křižovatky s Provazníkovou. Uzavřená zůstane část Podsednické ulice v ústí do Kulkovy. Na Podsednickou se dostanou řidiči pouze směrem ze Svatoplukovy. Omezení se dotkne i městské hromadné dopravy, práce vyloučí provoz tramvají, informovala Anna Dudková z brněnského magistrátu.

V platnosti zůstávají i dřívější omezení. Pro individuální automobilovou dopravu je obousměrně neprůjezdná Dukelská třída od křižovatky s Provazníkovou po křížení s Hálkovou a řidiči musí využít objízdné trasy. V Dolnopolní ulici platí zákaz zastavení a zejména v oblasti kolem mostu je provoz zúžen do jednoho pruhu.

Cestující MHD se do Maloměřic a Obřan dostanou náhradním autobusem. „Až do ukončení prací, zřejmě do 11. prosince, nepojedou na Tomkovo náměstí tramvaje a provoz autobusů bude omezený. Linka 4 pojede pouze v úseku Náměstí Míru – Vozovna Husovice. Přestup mezi tramvajemi a autobusy náhradní dopravy bude v obou směrech možný v zastávce Mostecká. Náhradní dopravu zajistí autobusová linka x4 v trase Mostecká – Tomkovo náměstí – Maloměřický most – Babická," uvedla Dudková.

Pro tramvajovou linku 4 a noční autobusovou linku N94 ve směru do centra je přechodně přesunuta zastávka Tomkovo náměstí přibližně o 70 metrů vpřed do Dukelské ulice před křižovatku s Hálkovou. Společnost Kordis, která na jižní Moravě koordinuje veřejnou dopravu, doporučuje pro cestování do Maloměřic a Obřan alternativně využívat linku 75 s přestupem na tramvaje na Staré osadě a ve špičkách rovněž linku 57 s přestupem na tramvaje ve Štefánikově čtvrti.

Od nového týdne se naopak uleví cestujícím do Králova Pole, v neděli tam po několika měsících skončí oprava křižovatky u Semilassa. Od dnešního dne se tak linky 1, 6, 30, 41, 43, 44, 53, 71, 84, N90 a N91 vracejí na své pravidelné trasy a bude ukončen provoz náhradní linky x1.

Mimo Brno začíná hodová sezóna, a tak se přes víkendy přesouvá několik zastávek v centru obcí, kde udělají autobusy dočasně místo kolotočům a stánkům.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, doprava, MHD, Brno, Tomkovo náměstí, Silnice I/42, přestup, Maloměřice, Obřany, Vozovna Husovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaje neprojedou Tomkovým náměstím, pokračuje tam stavba okruhu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.