Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Odklízení následků včerejší nehody uzavře dálnici D1 také dnes večer

Důsledky dopravní nehody, která ve čtvrtečních večerních hodinách zablokovala provoz na 169. kilometru D1, zkomplikují také dnešní provoz. Objízdná trasa mezi exity Ostrovačice a Devět křížů povede znovu po komunikaci 602.

Nehoda osobního automobilu a kamionu, která se odehrála včera večer na 169. kilometru dálnice D1, zaměstnala hasiče i policisty na několik hodin. Po srážce, při níž se jeden z řidičů lehce zranil, byly ve zúžení zablokovány oba jízdní pruhy. Dálnici se podařilo zprůjezdnit až nad ránem, a to v jednom pruhu. Přesto se na místě tvořily dlouhé kolony.

Hasiči, kteří na dálnici zasahovali, zasypávali uniklé kapaliny a rozebrali provizorní svodidla, aby ulehčili odtah havarovaných aut. „Chvíli před půlnocí se podařilo obnovit provoz ve směru na Brno a pro jednotky práce na místě zásahu skončila,“ uvedl za jihomoravské požárníky mluvčí Jaroslav Mikoška.

Následky nehody ale zasáhnou také do plynulosti dnešní dopravy. Od deváté hodiny večerní začnou pracovníci opravovat betonová svodidla, čímž zneprůjezdní dálnici ve směru na Prahu. „Pravděpodobně bude nutné přeskládat několik stovek metrů asi tisíc kilogramů vážících betonových svodidel. Silničáři předpokládají, že oprava bude trvat několik hodin,“ uvedl mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek

Řidiči mohou trasu mezi exity Ostrovačice a Devět křížů objet po silnici 602.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky nehoda, D1, dálnice, doprava, autonehoda, Dálnice D1, Ostrovačice, Jaroslav Mikoška, Brno, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odklízení následků včerejší nehody uzavře dálnici D1 také dnes večer  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.