Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Přeložení tramvaje na Plotní se protáhne do příštího roku. První šaliny přitom měly vyjet už na podzim

Přeložení tramvajové tratě v Brně z ulice Dornych do Plotní, které začalo na jaře 2018, se protáhlo a bude hotové zřejmě v srpnu příštího roku. Zbývá dokončit kolejovou část stavby v oblasti Vaňkovky, kanalizaci u Úzké ulice, vozovky, chodníky, veřejné osvětlení, kolejové trakce a protihlukové stěny. ČTK to dnes řekla Anna Dudková z brněnského magistrátu. Podle původního plánu měly tramvaje Plotní ulicí jezdit od letošního podzimu.

Prodloužení by miliardový projekt zdražit nemělo

Přeložení tratě patří mezi největší dopravní stavby v Brně za poslední léta. Náklady činí 1,2 miliardy korun. Plánované prodloužení prací téměř o rok by cenu zvýšit nemělo.

Stěžejním důvodem posunutí termínu byla změna organizace celé stavby tak, aby byla co nejdříve dokončena ulice Dornych a pak teprve začaly práce na Plotní. Jinak řečeno, bylo upraveno nastavení priorit projektu. Srpen příštího roku se jeví jako finální," sdělila Dudková.

Svatopetrskou ulici ozdobí travnatý pás

Pandemie koronaviru podle Dudkové stavbu neovlivnila ani z hlediska dostatku dělníků, ani z hlediska financování. V Plotní ulici nyní dělníci pokládají koleje a staví chodníky.

Dokončují také travnatý pás v kolejišti ve Svatopetrské ulici, která navazuje na Plotní. Na Dornychu jsou všechny hlavní práce hotové. Ulice je průjezdná od loňského léta.

Přeložení tramvajové tratě je jedním ze strategických projektů města. Cílem je zlepšení průjezdnosti této oblasti. Přeložka umožní zvýšit kapacitu ulice Dornych i křižovatky Dornychu a Zvonařky a zklidnit Plotní ulici.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tramvaj Plotní

Štítky tramvaj plotní, šalina, přeložení, projekt, prodloužení, Brno, Vaňkovka, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Přeložení tramvaje na Plotní se protáhne do příštího roku. První šaliny přitom měly vyjet už na podzim  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.