Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vlaková doprava se vrací do normálu. České dráhy obnovují na jižní Moravě přerušené linky

České dráhy (ČD) obnoví od 1. července zbývající dosud omezené vlakové spoje v Jihomoravském kraji. Znovu tak vyjedou dříve odřeknuté spoje v úseku mezi Boskovicemi a Velkými Opatovicemi a také noční víkendové spoje v okolí Brna. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. V kraji byla doprava omezena tak jako jinde kvůli koronaviru.

Lidé budou moct od července vyjet na lince S 21 v úseku Boskovice a Velké Opatovice a využít víkendových nočních spojů v okolí Brna. „Spěšné vlaky Javořina z Brna hlavního nádraží do Vlárského průmysku a zpět a tři spoje mezi Veselím nad Moravou a Strážnicí podle pravidelného jízdního řádu v době letních prázdnin nejezdí a znovu pojedou až od přelomu srpna a září," uvedla Rajnochová.

Na trať se rozjedou i nostalgické vlaky

Kvůli omezení programu Slavností Pernštejnského panství a zrušení strážnického festivalu a Horňáckých slavností nepojedou ani vlaky původně plánované pro tyto akce.

„Provoz nostalgických vlaků Českých drah mezi Břeclaví a Lednicí bude zahájen v sobotu 4. července. O sobotách, nedělích a svátcích až do 6. září budou jezdit vždy čtyři páry vlaků," uvedla Rajnochová. Vlak bude mít vůz, kde bude moct být jako spoluzavazadlo až 10 kol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vlaky, České dráhy, linky, spoje, Jihomoravský kraj, Brno, Boskovice, Velké Opatovice, Veselí nad Moravou, Strážnice, doprava, Břeclav, Lednice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlaková doprava se vrací do normálu. České dráhy obnovují na jižní Moravě přerušené linky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.