Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Platba kartou přímo ve voze se blíží. Brněnský dopravní podnik začíná instalovat validátory

Ve vozech Dopravního podniku města Brna (DPMB) se začínají objevovat validátory, které umožní platbu kartou přímo ve voze. V tuto chvíli je zařízení v pětadvaceti vozech, postupně budou ve všech. Ostré spuštění DPMB plánuje na jaro.

V tuto chvílí už je validátor v pětadvaceti vozech DPMB

Pípnout a to je vše. Za papírové a SMS jízdenky se staví do řady další možnost platby. Bezkontaktní platba kartou se stává realitou také v Brně, kde se začínají ve vozech objevovat validátory. Vedení DPMB o zavedení platby kartou hovořilo už v minulém roce a na přelomu roku vydali zprávu, kde potvrdili, že platba kartou bude možná na jaře. Dnes už můžou cestující narazit na validátory, které potvrzují, že DPMB svého slibu dodrží. 

„V tuto chvíli jsou nové validátory umístěny v 25 vozech a tento počet bude dál narůstat dokud nebudou instalovány ve všech vozech DPMB. Postupně budeme tento systém interně testovat, ostré spuštění plánujeme na jaře. Cestující o přesném termínu budeme s dostatečným předstihem informovat,“ říká mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Česká republika je druhou zemí v Evropě, kde platba kartou v MHD funguje

Co se týče platby kartou ve vozech, tak je Česká republika jednou z prvních zemí v Evropě. Poprvé se takový systém objevil v Londýně a druhým městem byla Ostrava, kde tento systém funguje téměř čtyři roky. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky platba kartou, DPMB, validátory, šaliny, Dopravní podnik města Brna, platba, jaro, Evropa, Česko, Brno, Londýn, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Platba kartou přímo ve voze se blíží. Brněnský dopravní podnik začíná instalovat validátory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.